L'exdirector de gabinet del president espanyol Pedro Sánchez, Iván Redondo, serà el pròxim conseller assessor de la presidència del Grup Godó, a Madrid.

L'analista i comunicador, que ha fet pública la seva incorporació a La Vanguardia aquest diumenge durant el programa Lo de Évole de La Sexta, ha explicat que escriurà un article analitzant la política nacional i internacional cada dilluns. La nova secció rebrà el nom de The Situation Room. 

L'equip Godó

Així, Redondo treballarà pel consell editorial a Madrid del grup presidit per Javier Godó, comte de Godó, i del qual formen part el conseller delegat del grup, Carlos Godó, Santiago de Torres, Josep Piqué, Rocío Martínez Sampere, María Benjumea i Carles Casajuana. 

Trajectòria professional 

De la seva trajectòria professional destaca el fet d'haver estat primer secretari d'Estat, secretari del Consell de Seguretat Nacional i director del gabinet de la presidència del govern espanyol entre els anys 2018 i 2021.

Va néixer a Sant Sebastià, va estudiar Humanitats i Comunicació a la Universitat de Deusto. Està especialitzat en Informació Econòmica per la Universitat Complutense de Madrid i té un postgrau en Direcció de Campanyes Electorals.

"No hi haurà independència"

En el capítol d'avui del programa presentat per Jordi Évole no només han parlat del futur del consultor polític, sinó també del futur - segons la seva opinió - de Catalunya. I és que Redondo ha assegurat que no hi haurà independència de Catalunya i que tampoc hi haurà autodeterminació, malgrat les peticions catalanes. 

Redondo ha advocat per una reforma de la Constitució Espanyola abans de l'any 2030, per a la qual assegura que se'n poden iniciar ja els treballs.

 

Ivan Redondo Lo de EvoleIvan Redondo al programa Lo de Évole / La Sexta

 

"Jo crec que no hi haurà independència i no hi haurà autodeterminació", ha assegurat Redondo quan li han preguntat sobre si hi haurà un referèndum a Catalunya abans de l'any 2030, com ha demanat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El consultor polític creu que el primer que prengui la decisió per iniciar els treballs de reforma de la Carta Magna "encertarà comprometent-se que a la següent legislatura es farà un referèndum per conèixer si els espanyols volen reformar la Constitució o no". "Set de cada deu estan a favor de la reforma i la reforma es fa per unir sota un missatge: millor junts", ha afirmat Redondo, que va ser rellevat del càrrec de principal assessor a la Moncloa aquest estiu i va ser substituït per l'exdirigent socialista Óscar López.

 

Imatge principal: Ivan Redondo / Europa Press