La Fiscalia ha denunciat set membres de Democracia Nacional —partit polític espanyol d'extrema dreta— per boicotejar l'obertura d'una mesquita a Nou Barris. Hi van llençar pintura vermella, van obstruir els panys del local amb silicona i van col·locar embotits davant la porta. I no només això, sinó que també haurien enganxat diversos adhesius amb missatges com "Espanya és cristiana i no musulmana", "Aquesta és la nostra terra i la defensarem" i "Mesquita no". Per tot això, se'ls acusa d'un delicte de coaccions, d'incitació a l'odi i de discriminació. 

Agitadors i fomentadors de l'odi

Segons la Fiscalia, el grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita, situada al carrer Japó 28, per "manipular políticament i exaltar" els seus participants amb el "ferm propòsit d'incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat contra els musulmans en general" i "acoquinar" la comunitat musulmana perquè no obrís el centre de culte.

El ministeri públic també apunta la branca juvenil de Democracia Nacional per difondre "de firma massiva i indiscriminada" continguts de rebuig contra els musulmans a través de perfils oberts a Facebook, Twitter i aplicacions com IVOOX. Tot plegat, conclou la Fiscalia, amb l'objectiu de "despertar entre la població sentiments d'odi, hostilitat i discriminació" contra la comunitat musulmana.

Protestes al carrer, ara fa un any

El març de l'any passat, l'obertura de la mesquita de Nou Barris va generar polèmica perquè un grup de veïns s'oposava a la seva instal·lació. Deia que no hi havia espai, que el carrer era estret i que generaria molt soroll. Dos mesos més tard, al mes de maig, la protesta es va radicalitzar amb l'aparició de grups com Democracia Nacional i Plataforma per Catalunya. Difonien missatges xenòfobs de l'estil "Sis milions d'immigrants cap a casa. Recuperem el nostre país". La mesquita comptava però amb el suport de la Plataforma de Veïns de Nou Barris i la Comunitat Islàmica. Ambdues associacions han defensat sempre que el centre té tots els permisos i que, per tant, la mesquita s'ha d'obrir.