Catalunya ha registrat durant la setmana del 18 al 24 de desembre un nou ascens de la incidència de les infeccions respiratòries agudes en relació amb l'anterior. Durant la setmana passada, la taxa d'infeccions respiratòries agudes es va situar en 909 afectats per 100.000 habitants i s'han registrat un total de 71.643 casos, segons les dades facilitades dimarts pel Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (Sivic).

Entre el 18 i el 24 de desembre s'han registrat canvis en la distribució dels virus respiratoris. El virus més freqüent ha estat el de la grip, amb el 22,6% de les mostres, seguit del rinovirus, amb el 17,9%, la covid, amb el 14,6%, i del virus respiratori sincitial (VRS), amb el 13,2%. Entre la població pediàtrica, el virus de la grip està en ascens i és el que més circula, seguit del virus respiratori sincitial (VRS), amb el 18,8%, que continua en descens. Les dades facilitades pel Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (Sivic) mostra que es manté la tendència ascendent d'ona epidèmica de la grip i del VRS. El pic d'incidència de la grip és més gran que l'any passat i, el del VRS, "clarament inferior", segons el departament de Salut.

Incidència de la covid-19

En relació amb el virus de la covid-19, l'estimació de la taxa setmanal global és de 133, en descens respecte als 205 de la setmana passada. La variant JN.1 és "clarament predominant" amb el 79% de les mostres seqüenciades, seguida de les subvariants EG.5 Eris i la XBB.1 en la mateixa proporció (10,5%). De les xifres es desprèn que la incidència de la covid es va estabilitzant, cosa que es reflecteix en els ingressos hospitalaris. El nombre de persones ingressades amb covid ha registrat un descens respecte a la setmana anterior: hi ha 535 persones ingressades en planta, 36 menys que l'anterior, mentre que a l'UCI són 13.

Vacunació contra la covid i la grip

La cobertura vacunal de les persones vulnerables davant la covid és del 58% per als més grans de 80 anys i del 45% en persones entre 70 i 79 anys. La cobertura vacunal per a la grip dels mateixos col·lectius és superior, amb el 65% i el 52%, respectivament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!