L'incendi forestal que crema a Tenerife des de dimarts passat continua descontrolat, ha afectat un total de 6.791 hectàrees i ha obligat a evacuar 26.000 persones de diverses poblacions del nord de l'illa. És especialment en aquest flanc on el foc avança imparable, amb un comportament que el converteix en un incendi de sisena generació, un tipus de foc molt intens i agressiu, que pràcticament té vida pròpia i que és impossible d'apagar sense unes condicions meteorològiques favorables. El responsable de l'extinció de l'incendi,  Pedro Martínez, ha reconegut que es troba "fora de la capacitat d'extinció", ja que els esforços i la planificació no l'han pogut aturar. 

Els baixos nivells d'humitat, les altes temperatures i els vents creuats han dificultat les tasques d'extinció, segons ha explicat a Efe la directora tècnica d'extinció, Montserrat Román. Els vents provinents de l'est són especialment problemàtics, perquè generen a l'incendi "una dinàmica pròpia i turbulències que impedeixen per la seva perillositat la intervenció dels medis terrestres i aeris", ha explicat la directora tècnica. Malgrat les dificultats, durant el dia s'ha pogut consolidar el front sud del foc "que va molt bé", ha assenyalat Román, mentre que segueixen preocupant les localitats de Los altos de Santa Úrsula, La Orotava i Güímar.​

El foc abasta un perímetre de 62 quilòmetres que inclou uns 11 municipis, i per aquest motiu, la prioritat de les tasques d'extinció és protegir els nuclis de població. A les evacuacions que s'han fet en la part alta dels municipis de La Orotava, La Matanza, La Victoria, El Sauzal, Santa Úrsula i Los Realejos entre la nit de divendres i el dia d'avui, aquest vespre s'ha hagut de sumar una evacuació més a última hora a la localitat de Tacoronte a causa de la reactivació d'un focus.

El govern de les Illes Canàries habilita 12 centres per als evacuats

El govern de les Illes Canàries, en col·laboració amb els ajuntaments, ha posat a disposició dels milers d'evacuats 12 centres equipats amb tot el necessari per passar la nit, però la majoria ha preferit instal·lar-se en habitatges de familiars. La consellera de Benestar Social, Candelaria Delgado, ha explicat que a Tacoronte atendran 65 evacuats, al Pavelló dels Llorers, a Santa Úrsula, a 55 persones; a La Matanza, 30, a El Sauzal, 43; a La Victoria, 560; a Los Realejos, 250;  a La Orotava, 290 i a El Rosario, 16. També ha informat que es fa un triatge de les persones evacuades per saber quines són les seves necessitats i decidir si han de ser derivades a un centre sanitari o un centre per a persones grans i dependents.

D'altra banda, el conseller de Seguretat, Manuel Miranda, ha insistit que la prioritat són les persones i les seves propietats, i ha demanat la col·laboració ciutadana perquè se segueixin les instruccions que es donen des de la direcció d'extinció. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha visitat avui l'illa i ha mostrat la col·laboració del govern espanyol per combatre aquest incendi, considerat com un dels més greus dels ocorreguts a Tenerife.