Hi ha un incendi a Barcelona, prop de l'aeroport del Prat de Llobregat? Aquesta és la pregunta que s'han fet una gran quantitat d'usuaris per les fotografies que hi ha a les xarxes socials on es pot veure una columna de fum molt a prop de les pistes. No obstant això, la realitat és ben diferent: es tracta d'una crema 100% controlada que han fet els Bombers de la Generalitat en una zona molt propera a l'aeroport de Barcelona. Així doncs, la segona pregunta que es fa tothom és: per què estan cremant una zona de matolls i vegetació en ple mes d'agost? Segons expliquen fonts del cos d'Emergències a ElNacional.cat, és una actuació per evitar futurs focs que puguin ser una amenaça. La columna de fum es pot veure des de diferents punts de Barcelona i algunes persones pensaven que hi havia un incendi a la capital catalana, però no hi ha cap incendi: el fum que es veu és el del foc controlat de l'aeroport.

Crema controlada a l'aeroport del Prat per evitar futurs incendis

Aquesta crema controlada l'han fet els bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) en una superfície molt a prop d'una zona urbana on hi ha diferents tipus de matolls. S'ha pres la decisió de cremar aquesta zona perquè la setmana passada hi va haver quatre petits incendis que podrien haver entorpit l'activitat de l'aeroport.

Fuego en el aeropuerto de El Prat / Bombers de la Generalitat
Els bombers fan un foc controlat molt a prop de l'aeroport del Prat de Llobregat per evitar futurs incendis / Bombers de la Generalitat

Aquesta crema també serveix per regenerar la vegetació de la zona

Amb aquest foc no només es cremen combustibles que potencialment podrien suposar un risc pel normal funcionament de l'aeroport de Barcelona. Segons expliquen els Bombers a ElNacional.cat, és una activitat que va bé per regenerar la vegetació de la zona.

La setmana passada, els serveis d'emergències van fer una actuació igual a la zona del Parc Nou i de les Palmeres, a tocar de l'aeroport de Barcelona. El motiu de la crema va ser exactament el mateix: per evitar futurs incendis. En funció dels resultats que s'obtinguin de l'actuació d'avui, es decidirà si es fa una nova crema la setmana que ve.

Els Bombers avisaran si hi ha més cremes controlades

En qualsevol cas, els Bombers avisaran per les seves xarxes socials, ja que son moltes les persones que, en veure la columna de fum, han patit per si no podien agafar el vol. De fet, en aquesta ocasió també han avisat al seu compte de Twitter.

"Si veieu una columna de fum a prop de l'aeroport del Prat de Llobregat, es tracta d'una crema prescrita que estem realitzant als terrenys adjacents del Parc Nou per reduir combustible disponible en cas d'incendi", expliquen en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.