Després d'una nit de treball els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi que crema a Calafell, al Baix Penedès. Sobre la mitjanit els Bombers ja van permetre que la trentena de persones evacuades de la urbanització Mas Mel pel foc tornessin a casa i, per tant, no ha sigut necessari que cap veí passi la nit al poliesportiu. A última hora d'ahir dimarts hi treballaven 54 dotacions i ja preveien actuar-hi tota la nit. En una piulada, els Bombers han explicat aquest dimecres a primera hora del matí que, tot i que el foc està estabilitzat, encara hi treballen 30 dotacions i una setantena de Bombers.

Fi del confinament

Concretament, els Bombers han donat el foc per estabilitzat a les 5:45 del matí (un foc passa per quatre fases: actiu, estabilitzat, controlat i extingit) i, a partir d'ara, treballaran per controlar-lo. L'activitat no s'ha aturat al centre de comandament i els professionals treballen a la zona sense parar. Segons han explicat els Bombers a El Nacional, en breus instants s'aixecarà el confinament. A la zona de Mas Mel les flames van arribar a l'exterior de les cases. A la zona de Bellamar, la segona urbanització, les flames van entrar a jardins i van cremar tanques de cases.

incendi calafell guillem ramos
Foto: Guillem R.S.

Aquest dimarts a la nit, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, agraïa les tasques dels cossos d'emergències, i celebrava estar "en bones mans". Preguntat per un veí sobre la presència de sotabosc a la zona de l'incendi, Ferré va explicar que l'Ajuntament xocava amb la dificultat dels propietaris privats (i demanava un canvi a les lleis per poder actuar amb més celeritat) i admetia que les condicions climàtiques "atípiques per a l'època" havien fet que el sotabosc fos similar al que hi ha al juliol. El consistori acostuma a netejar aquestes zones els mesos d'abril i maig.

incendi calafell foc (2)
Foto: Guillem R.S.

La por dels veïns

Una de les veïnes evacuades de la urbanització Mas Mel, Laura Parra, explicava aquesta nit a l'ACN que sortia del gimnàs i que havia vist les flames, i que pel vent s'havia adonat que anava en direcció cap a casa seva. De seguida ha pujat a buscar algunes pertinences i ha avisat el seu marit, "però ja no l'han deixat pujar". Parra no sabia si les flames havien afectat casa seva, però suposava que el jardí sí. Els Bombers han explicat que cap edificació ha resultat afectada i que el confinament està a punt d'acabar.