Incendi forestal a l’Alt Camp. Des de dos quarts d’una d’aquest migdia els Bombers de la Generalitat de Catalunya treballen en un incendi a la zona del Pont d’Armentera, a l’Alt Camp. Ara mateix, segons fonts dels Bombers, el foc s'ha estabilitzat, i els mitjans aeris s'han pogut retirar després de sobrevolar l'àrea afectada i de remullar el perímetre, vigilant el flanc esquerre, que està molt a prop de la urbanització del Mas del Plata, a Cabra del Camp, i on encara es pot observar alguna fumerola. Les flames s'han iniciat a tocar de la carretera AP-2, concretament, al punt quilomètric 207,500, segons els Bombers. Ara mateix els primers indicis apunten a una avaria en una línia elèctrica com a principal causa d'aquest foc, que si bé ha arrencat en zona agrícola, ràpidament ha agafat massa forestal i ha corregut molt, també per les altes temperatures de la zona.

incendi alt camp
Una línia elèctrica, possible causa d'aquest incendi al Pont d'Armentera / Agents Rurals. 

Segons els Bombers, a 400 metres hi ha un nucli urbà, però no ha calgut ordre de confinament, ja que l'incendi s'ha propagat en direcció contrària. A la zona hi ha moltes masies i cases disseminades que han complicat les tasques d'extinció de les flames als equips dels Bombers. Ara per ara, però, no consten persones ni confinades ni desallotjades, i tampoc ferits. Els efectius d'emergència i extinció de les flames encara treballen i estan desplegats en un perímetre d'uns 30 quilòmetres.

El cap, aturat per uns camps

El cap de l'incendi s'ha aturat en uns camps, evitant que seguís avançant. El flanc esquerre, que és on s'ha treballat amb més esforços, ha pogut ser controlat poc abans de les sis de la tarda, segons han informat des de Bombers.

msg 1507444825 373
Imatge des de l'aire de l'incendi del Pont d'Armentera / Agents Rurals

Cinquanta dotacions de Bombers

Sobre el terreny, continuen treballant amb quarantena de dotacions terrestres, després que els dotze mitjans aeris s'hagin retirat cap a les vuit del vespre. L'incendi ha arrencat en terreny agrícola, però ha entrat a massa forestal i ha afectat unes 23 hectàrees, segons dades provisionals. L'acció dels mitjans aeris desplegats han permès controlar aquest foc, que ha estat durant unes hores descontrolat. Protecció Civil ha informat que el pla INFOCAT està activat en fase de prealerta.

Alt risc d'incendi a tota Catalunya 

Per la seva part, el Cos d'Agents Rurals ha informat que el nivell 2 del Pla Alfa està activat a 18 comarques, la qual cosa indica una perillositat alta per gairebé tot l'Estat. Per tant, han quedat prohibides totes les activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com encendre foc en terrenys boscosos i a la franja de 500 metres que els envolta. També es restringeixen la realització d'activitats esportives en aquestes zones, de treballs forestals i agrícoles, a banda de la prohibició de fer servir barbacoes a les àrees de lleure dels terrenys forestals.