El dia de Tots Sants és una data assenyalada a Catalunya. La tradició diu que és moment d’anar en família als cementiris per recordar aquells que ja no estan entre nosaltres, netejant les tombes i portant flors per decorar-les. Davant l’habitual allau de visitants, la majoria de municipis han ampliat l’horari d’obertura d’aquests espais i, fins i tot, alguns ofereixen una atenció específica. A continuació, t’expliquem quins són els horaris dels cementiris a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per Tots Sants 2023.

💐 Quines són les millors flors per portar al cementiri per Tots Sants? Quines no s'han de regalar mai?
 

Horaris dels cementiris a Catalunya per Tots Sants 2023

La tradició del Dia de Tots Sants 2023, que arreplega els familiars i amics de les persones difuntes per retre'ls-hi homenatge, implica un festiu on la gran majoria comprem flors i arranjaments per poder dur davant de la tomba dels nostres éssers estimats, convertint-se en un dia de reflexió, família i recolliment. Aquí teniu tots els horaris de cementiris de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

Cementiris de Barcelona: horari per Tots Sants 2023

L'Ajuntament de Barcelona ja ha determinat quines seran les mesures i ampliacions d'horaris dels cementiris de Barcelona per Tots Sants 2023. Un any més, serà l'habitual en tots els espais municipals. Així, aquests són els cementiris de la ciutat oberts pel festiu:

  • Cementiri de Montjuïc - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Collserola - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Poblenou - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Sant Andreu - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de les Corts - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Sants - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Sarrià - de 8 h a 18 h
  • Cementiri de Sant Gervasi - de 8 h a 18 h
  • Cementiri d'Horta - de 8 h a 18 h

A més, aquests dies, Cementiris de Barcelona amplia l’atenció personal a les oficines dels cementiris de Montjuïc, Collserola, Sant Andreu, Poblenou i les Corts per fer consultes i tràmits. El dia assenyalat, l'1 de novembre, en tots els cementiris de la ciutat l'horari d'atenció és de 8 h a 17.30 h.

Com anar als cementiris de Barcelona l'1 de novembre: l'oferta de transport públic per Tots Sants 2023

Per atendre l'alta quantitat de visites durant aquests dies, TMB activa una campanya per reforçar el servei de diverses línies d'autobús de Barcelona, que estarà activa des del cap de setmana del 23 d'octubre fins dimecres 1 de novembre.

Així, TMB reforçarà el servei de les línies d’autobús 21, 102, 104 i 107, que comuniquen diferents punts de la ciutat amb els cementiris més importants, fins al dimecres 1 de novembre. Per anar fins al cementiri de Montjuïc, del 23 al 28 d’octubre, i el 30 i 31 d’octubre hi ha un servei especial de bus que fa el mateix recorregut i fa les mateixes parades que la línia 107 (la línia interior del cementiri de Montjuïc). El 29 d’octubre i l’1 de novembre s’incrementa el servei a les línies 107 i  21 (Paral·lel - El Prat).

Pel que fa al transport públic fins al cementiri de Collserola, del 23 al 26 i el 30 i 31 d’octubre s’habilita un servei especial de bus amb el mateix recorregut i les mateixes parades que la línia 102 (Pl. Eivissa - Cementiri de Collserola). La mateixa línia també es reforça amb més vehicles del 27 al 29 d’octubre. El mateix passarà a la línia 104  (Fabra i Puig - Cementiri de Collserola) durant els dies 28 i 29 d’octubre. Totes dues línies, la 102 i la 104, es reforcen també l’1 de novembre.

Finalment, l'1 de novembre hi ha un servei especial de bus llançadora que enllaça la plaça d’Espanya i el cementiri de Montjuïc per facilitar una connexió més directa.

Horaris del cementiri de Tarragona per Tots Sants

L'horari del cementiri de Tarragona, com és costum, és aquest 2023 de 9 h a 18 h ininterrompudament des del dia 22 d'octubre i fins al 2 de novembre per commemorar Tots Sants.

Quin horari fan els cementiris de Girona per Tots Sants?

Com a mesura per commemorar Tots Sants 2023, els cementiris municipals de Girona, Sant Daniel, Santa Eugènia i Palau obren des del 27 d'octubre fins al 2 de novembre de 9 h a 18 h. Expliquen que els dies 27, 28, 30, 31 d’octubre i 2 de novembre, només hi haurà personal al Cementiri Vell de Girona i el Cementiri Nou, mentre que el 29 d'octubre i l'1 de novembre de 2023, Dia de Tots Sants, hi haurà personal a tots els cementiris municipals per atendre els visitants.

Horaris del cementiri de Lleida per Tots Sants

El cementiri de Lleida continua el Dia de Tots Sants 2023 amb el seu horari habitual, que és de 9 h a 18.30 h els 365 dies de l’any, però sense interrupció al migdia.