Ensurt dels grossos aquesta matinada a l'Hotel Hilton de Barcelona. Al voltant de les dues de la matinada, i segons ha pogut saber ElNacional.cat, un home ha trucat des d'una habitació a la recepció de l'hotel per dir que tenia la intenció de fer saltar l'establiment pels aires amb dues bombes que tenia a la seva habitació. Concretament, i segons consta a l'atestat dels Mossos d'Esquadra, l'home ha trucat i ha dit textualment: "Vengo con un propósito y tengo dos bombas en la mochila". 

Des de l'hotel han avisat els Mossos d'Esquadra, que s'han desplegat a l'hotel per confirmar els fets. L'home que havia trucat estava sol, segons havien pogut saber per fonts de l'hotel, a l'habitació 131 i havia entrat, tal com es va poder observar a les càmeres de seguretat, i tal com ell havia manifestat, amb dues motxilles.  

Sol a l'habitació 131 de l'hotel Hilton

Un inspector dels Mossos, responsable del torn de nit, s'ha desplaçat a l'hotel i des del telèfon de la recepció ha intentat parlar amb l'home, que s'ha negat a baixar per poder parlar amb la policia. Unitats de l'ARRO, especialistes en desactivació d'explosius i també especialistes d'antiterrorisme de la policia catalana s'han desplegat a l'hotel. Al voltant de dos quarts de quatre s'ha accedit a l'habitació 131 amb mesures de seguretat i l'home, de nacionalitat marroquí, ha acceptat deixar veure als policies la motxilla, que han confirmat que no hi havia res que pogués ser una amenaça. 

Després d'assegurar l'habitació i el sospitós, un equip de l'UIS del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès l'home. Segons consta a l'atestat policial, l'historial clínic de l'home confirma que es tracta d'un pacient psiquiàtric bipolar que no es medica. El SEM l'ha traslladat a un centre mèdic i ha quedat ingressat a la unitat de psiquiatria. Fonts de la policia catalana asseguren que no s'ha tractat d'una amenaça real tot i que la Comissaria General d'Informació ha obert una investigació per recollir tota la informació sobre l'home, que pot acabar imputat per un delicte d'amenaces i desordres públics.

La furgoneta de la Brigada Mòbil després que un home begut impactés contra el vehicle / CEDIDA
La furgoneta de la Brigada Mòbil després que un home begut impactés contra el vehicle / CEDIDA

Els Mossos, en alerta màxima

Els Mossos d'Esquadra s'han pres seriosament aquesta amenaça d'aquesta matinada a l'Hotel Hilton de Barcelona. Aquest incident arriba quan ahir es van registrar dos incidents que s'estan investigant com a possibles atacs terroristes. Un a Alemanya, amb un atac amb armes blanques en un tren, i un altre, amb un sagristà mort, a Algesires, on un home marroquí va entrar amb un matxet a tres esglésies. L'home va poder ser detingut per la Policia Nacional i serà entregat a l'Audiència Nacional espanyola, la qual investiga tots els detalls de l'atac

Just ahir un home begut va impactar contra una furgoneta de la Brigada Mòbil fora de servei. El conductor, un membre de l'equip administratiu dels Mossos, va resultar ferit lleu i la furgoneta va bolcar. El conductor del cotxe que va impactar contra la furgoneta va quedar detingut. Anava begut i segons els testimonis, va voler impactar de manera intencionada contra el vehicle policial. Aquest incident, que també va ser analitzat per Informació per si tenia cap relació terrorista, ha fet demanar més atenció a possibles atacs contra agents dels Mossos d'Esquadra.