En aquesta segona jornada de selectivitat els estudiants han hagut d’escollir examinar-se d’Història o d’Història de la Filosofia per a la fase general. Ambdues proves començaven a les 8:30 h i són prèvies a l’examen de Llengua Estrangera, a triar entre anglès, alemany, italià o francès.

Història

A l’examen d’Història els alumnes han pogut escollir entre la repressió franquista a Catalunya i l’inici de la Guerra Civil.

A l’opció A l’examen plantejava, a partir del quadre La càrrega o Barcelona, del pintor Ramon Casas, qüestions sobre la crisi del sistema de la Restauració i la conflictivitat social i obrera de principis del segle XX. Aquest apartat incloïa també un text a partir del qual l’estudiant havia de reflexionar sobre la repressió franquista a Catalunya i l’oposició antifranquista.

Per altra banda, a l’opció B els alumnes s’enfrontaven a un fragment de la Llei sobre la capacitat jurídica de la dona, sobre l’Estatut de 1932 i aspectes sobre la II República. Aquest apartat es completava amb preguntes sobre l’inici de la Guerra Civil i les seves diferents fases militars.

Història de la Filosofia

A l’examen d’Història de la Filosofia els estudiants han pogut escollir entre un text de Plató i un altre de John Locke.

A l’opció A havien d’analitzar un fragment de text d’Assaig sobre l'enteniment humà, de Locke. I també havien de respondre a aspectes relacionats sobre la concepció del pensament del filòsof anglès.

A l’opció B els alumnes havien de contestar un fragment de text de La República, de Plató. Els estudiants també s’enfrontaven a qüestions sobre el significat i les diferents parts de l’ànima segons les concepcions del filòsof grec.