La Guàrdia Civil (GC) ha detingut aquest dissabte a quatre persones, una d'elles a Barcelona, i n'investiga a dues més per pedofília. Aquestes detencions s'emmarquen dins l'operació "Urimare", que s'ha desenvolupat en dues parts, la primera va permetre detenir a dues persones per agressions i abusos sexuals, i en la segona part on s'ha detingut a 4 persones per tinença de material pedòfil gravat durant les agressions sexuals.

Les investigacions van començar a partir d'una col·laboració ciutadans que va acabar derivant a la GC i amb la detenció d'una parella de Pamplona per abusos sexuals a menors de 16 anys. Després d'aquestes detencions es va poder accedir a nombrosos arxius de pornografia infantil, molts d'ells elaborats pels detinguts, i es va descobrir que aquests arxius havien estat enviats a 4 persones . Com a conseqüència es va procedir a detenir dues d'aquestes persones més, de 59 i 62 anys, i a la investigació de les altres dues, de 45 i 77 anys.

La GC també ha procedit a l'escorcoll dels domicilis d'aquests 4 investigats i detinguts més i han trobat més de 15 terabytes d'imatges i vídeos pedòfils. Aquests escorcolls han sigut a Barcelona, Màlaga i dos a Astúries.