Si bé la pizza és un d'aquells plats versàtils, reconeguts i màxims exponents de la gastronomia internacional, és ben difícil per a les persones celíaques o intolerants al gluten gaudir de les millors combinacions. Encara que la seva recepta pugui variar d'ingredients de manera infinita, la gran majoria tenen un factor comú: farina de blat que les converteix en un impossible per a molta gent. Però ara, a Barcelona, aquest problema té solució: la primera pizzeria napolitana sense gluten, Grosso Napoletano Senza Glutine.

Així és Grosso Napoletano Senza Glutine

Ubicada al número 234 del carrer València, entre el carrer Enric Granados i Balmes, en ple centre de la capital catalana, Senza Glutine es converteix en la primera pizzeria napolitana sense gluten a Barcelona, després de l'èxit de la iniciativa de Grosso Napoletano a Madrid, on van obrir el seu primer restaurant el 2020 centrat en plats -en aquest cas pizzes- sense aquest al·lergen. Igualment, el concepte de la cadena no està exclusivament dirigit als celíacs, sinó que estén la seva cuina a tot qui vulgui gaudir d'una bona pizza, denominador comú de tantíssims.

Evidentment, la idea de pizzeries sense gluten ja havia arribat a Barcelona de la mà d'altres restaurants, però aquesta és la primera pizzeria napolitana a fer-ho, i per la porta gran. Amb la característica pasta fina de les pizzes originals del sud d'Itàlia, bressol d'aquest plat per excel·lència, repliquen perfectament la vora grossa amb farina de cereals com l'arròs, blat de moro i blat sarraí, i un procés de doble fermentació amb repòs de 48 hores.

La primera pizzeria napolitana sense gluten de Barcelona

Amb tot això, el seu local farà les delícies de celíacs i aficionats al bon menjar, per un preu més que raonable, d'entre 20 i 25 euros i un espai molt i molt agradable per gaudir en bona companyia: aires d'espai industrial renovat amb la cuina oberta i els forns a la vista converteixen un àpat a Grosso Napoletano Senza Glutine en tot un espectacle. A més, la massa sense gluten fa dels plats un banquet lleuger i de fàcil digestió, deixant lloc a les també boníssimes i lliures de gluten postres.

Entre antipasti com amanides caprese o albergínies i postres com un tiramisú de mort, pizzes amb tots els ingredients de primera qualitat, que fan de les coses més senzilles tot un luxe sa, assequible i al bell mig de Barcelona. Fins a 104 persones poden menjar i gaudir a dins del local, així com a la terrassa, amb una capacitat de 16 comensals.