endesa cop25

L'emergència climàtica no "és un problema futur, és una cosa que ens està afectant ja", ha assegurat aquest dilluns la jove activista sueca Greta Thunberg, en la seva primera intervenció en el marc de la Cimera del Canvi Climàtic (COP25) que se celebra a Madrid.

En un debat dedicat als joves i al costat de diversos activistes de diferents zones del món, la jove sueca ha dit que "la gent està patint" ja les inclemències climàtiques i, per això, no es pot esperar.

Thunberg, que ha causat un gran enrenou mediàtic en aquesta Cimera, ha cedit la paraula als joves activistes convidats a l'acte ja que, segons ha dit, "les seves històries han de ser escoltades en un context com aquest "on som objecte de tanta atenció mediàtica".

Els pobles indígenes "estan patint"

En un altre moment de la seva intervenció, l'activista s'ha referit als pobles indígenes als quals, segons ha dit, és "molt important que els escoltem".

Els pobles indígenes "estan patint i són els més afectats per la violència, els que estan més exposats a les conseqüències del canvi climàtic, ja que han d'estar en equilibri amb la naturalesa".

"Per això hem d'ajudar-los, perquè són molt valuosos pel seu coneixement" de la naturalesa, "cosa que ens pot ser útil" per a lluitar contra el canvi climàtic, ha subratllat.

Aquest és el primer acte de l'activista sueca en aquesta Cimera en la qual aquest dilluns també participarà en un debat organitzat per UNICEF sobre els nens i la joventut i i que serà acompanyada per la directora executiva d'aquest organisme, la xilena Michelle Bachelet.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat