L'escriptor i periodista Gregorio Morán està ingressat des del diumenge passat en un centre hospitalari després de tenir un infart. Morán va patir aquest terrible contratemps hores després que s'obrís una polèmica per la censura de la seva columna sabatina a La Vanguardia, que ràpidament va triomfar a les xarxes socials.

La seva columna d'aquesta setmana es titulava "Els mitjans del Movimiento Nacional català", i abocava tota una sèrie d'acusacions sobre el Govern.

Afirmacions greus

En el text d'opinió que havia de sortir publicat dissabte passat a La Vanguardia, el periodista realitzava greus acusacions al sector independentista i al nou Govern. "Estem en mans d'un personal que voreja la llei, i que ho fa amb l'ànim de no només d'incomplir-la, sinó d'imposar la seva, que no és cap altra que anar a la ruptura i provocar un conflicte no només cívic sinó violent", assegurava Morán sobre Joaquim Forn, nou conseller d'Interior, a qui va arribar a dir "delinqüent legal". "Podria dir-se així a aquell que trenca la legalitat quan li rota en funció dels seus interessos polítics", deia.

El també escriptor va tenir altres paraules cap a altres caps visibles de l'independentisme com Artur Mas. "'Un mort salvaria Catalunya', és el lema amagat entre els conspiradors d'aquesta farsa". "Només cal dir que Artur Mas confessa als seus que arribarà el moment oportú d'ocupar els edificis estratègics de Barcelona", era una altra de les perles de l'article censurat.

Qui és Gregorio Morán

Gregorio Morán (1947) és un periodista i escriptor espanyol. Ha escrit en publicacions com Mundo ObreroCambio 16 i La Vanguardia.

Morán va néixer a Oviedo el 1947. De jove es va traslladar a Madrid per estudiar a l'Escola d'Art Dramàtic, ocasió que va aprofitar per introduir-se a l'esquerra antifranquista del PCE. Va deixar el partit el 1976, en plena transició. Va estar un temps exiliat a París per després tornar a Espanya, on va començar a col·laborar en diverses publicacions. Des de 1980 escriu a La Vanguardia amb la columna "Sabatines intempestives".