El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest diumenge que tot apunta que les restriccions davant del risc d'incendi s'allargaran més enllà d'aquest dimarts, data en la qual finalitzen les restriccions actuals. Elena ha afirmat en declaracions a RAC1 que aquest dilluns hi haurà una nova reunió per decidir tot el que té relació amb aquesta qüestió i ha afegit que potser no a les mateixes zones o potser no totes, però "continuaran". En aquest sentit, Elena ha demanat precaució, i ha avisat que aquest diumenge és “especialment delicat” per les altes temperatures previstes.

Dit això, Elena ha expressat la seva preocupació per la “persistència” de l’onada de calor. Aquest diumenge, per exemple, s’ha restringit l’accés a nou massissos i parcs naturals i s’han suspès activitats d’educació en el lleure com acampades en alguns municipis. A hores d’ara no hi ha cap incendi actiu a Catalunya; sí que n’han anat sorgint, però s’ha aconseguit respondre-hi de manera ràpida, ha explicat el conseller. És per això que el cap d’Interior ha fet una crida als catalans perquè continuïn “molt amatents” davant d’aquesta situació extrema que viu el país.

Elena també ha lamentat que l'horitzó "no és esperançador", ja que tot indica que hi haurà més dies d'onada de calor. Per això, ha insistit que "molt probablement" les restriccions que finalitzen aquest dimarts a les 00 hores s'hauran d'allargar. En aquest sentit, ha dit que s'haurà d'anar mirant "cada dia" quines mesures són necessàries i en quines zones.

El conseller ha celebrat que hi ha molta consciència entre la ciutadania, tot i que ha apuntat que es continuen posant multes per incompliments. Sobre l'onada de calor, ha fet les recomanacions habituals d'hidratar-se i evitar les hores de més sol. Ha explicat també que dos bombers van haver d'estar ingressats per un cop de calor en els darrers episodis d'incendis.

Les restriccions del Govern per l’onada de calor i el risc d’incendi

El Departament d’Interior va ordenar la setmana passada diverses restriccions a 275 municipis de Catalunya, de 20 comarques, als llocs on s’ha decretat el nivell 3 del Pla Alfa, el mapa de risc d’incendis d’Agents Rurals. Vols saber en quins municipis són obligades aquestes restriccions? A la llista que trobaràs fent clic aquí es poden veure quins són els pobles i ciutats que estan afectades per les restriccions. Si el teu municipi no surt a la llista, però, des del Govern es recomana també aplicar-les per l’elevat risc d’incendi que genera aquesta onada de calor extrema que s’ha instal·lat a casa nostra i que, de moment, no se’n veu el final.