Els gimnasos han reclamat ajudes immediates si el Govern els obliga a tancar dutxes, arran de la declaració d'emergència per sequera d'aquest dijous —que afectarà 202 municipis catalans—. En un informe, l'Associació d'Empreses de Catalunya d'Activitat Física i Fitness (ADECAFF) ha assegurat que prohibir el servei de dutxes als centres esportius "no evita el consum d'aigua" perquè "tothom es dutxa una vegada al dia igualment". La patronal també ha subratllat que les dutxes dels gimnasos són "més eficients, de manera molt generalitzada, que les dels habitatges particulars". El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ja va proposar al desembre tancar les dutxes dels gimnasos i va generar tal polèmica que va haver de fer marxa enrere.
 

💧 Sequera Catalunya: els 202 municipis que entraran en estat d'emergència | MAPA
 

D'altra banda, l'entitat ha carregat contra l'executiu català perquè les mesures "imposades" per fer front a la sequera són "contràries a la legalitat" perquè "ingereixen en la llibertat d'empresa". També ha acusat el Govern d'improvisar les mesures "sense haver fet un càlcul sobre la seva efectivitat, ni sobre la seva conveniència".

"Ingerències i imposicions" del Govern

L'ADECAFF ha lamentat que el sector del fitness "ve patint ingerències i imposicions en la gestió dels seus negocis des de l'any 2020", en referència a les mesures contra la pandèmia de la covid-19. I afegeix: "Totes elles han resultat molt negatives i han afectat seriosament la seva viabilitat empresarial". És per això que opina que el Govern incompleix la llei amb les mesures que imposa per la presumpta ingerència en la llibertat d'empresa. "El Govern pot posar límit a l'aigua que podem utilitzar, però no està legitimat per interferir en l'organització de les empreses i a dir-nos com hem de prestar els nostres serveis i quins serveis no podem prestar", ha subratllat la patronal.

L'entitat també ha reclamat que es treballi en solucions a mitjà i llarg termini, mentre que ha considerat que les dissenyades fins ara per l'executiu català "són de caràcter immediat i no són sostenibles en el temps". "Si el sacrifici que hem de fer es planteja des del Govern com inevitable, el sector ha de rebre ajuts per pal·liar les pèrdues que patirà i de les quals no és responsable", ha reblat. És d'aquesta manera que, finalment, ha requerit a la Generalitat l'obertura immediata de línies d'ajuts i subvencions.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!