El mes de gener els clients de Bonpreu i Esclat van realitzar 247.301 donacions que han fet possible aconseguir 36.758€ d’import net per a la Fundació Pasqual Maragall, a través de l’Arrodoniment Solidari, una eina desenvolupada per Worldcoo. 

L’import va destinat als programes grupals de formació i suport a familiars que conviuen amb la malaltia de l’Alzheimer i exerceixen el rol de cuidador, amb l’objectiu de millorar la qualitat de les cures i incrementar tant el propi benestar com el de la persona que cuiden.

L’aportació a aquesta causa ha estat possible gràcies a tots/es els clients/es que en efectuar el pagament de la seva compra a Bonpreu i Esclat amb targeta bancària, han arrodonit l’import final i han decidit, voluntàriament, fer aquesta donació. 

Aquest mes de febrer les donacions aniran destinades a la Fundació FERO, concretament a un projecte anomenat DIAMAV (Diagnòstic molecular avançat) que es realitza al VHIO (Vall d'Hebron Institut d'Oncologia). L'objectiu del DIAMAV és proporcionar opcions terapèutiques als pacients que no tenen clares alternatives de tractament. Gràcies a aquest programa, aquests pacients poden participar en assajos clínics als quals d'una altra manera no podrien accedir. És important assenyalar que la meitat dels beneficiaris del programa són referits per altres hospitals de la regió, de manera que l'impacte del programa s'estén a pacients de tot el país. 

Els beneficiaris seran els pacients i futurs pacients de càncer que veuran incrementada la possibilitat de supervivència. Sense anar més lluny, cada any hi ha 1.200 pacients que es beneficien directament d’aquest programa, així com tots els seus familiars.  

Bon Preu i l’Arrodoniment Solidari

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social. 

Des de la posada en marxa de l’Arrodoniment Solidari, el febrer de 2019, ja s’han fet més de 18 milions de donacions i s’han aconseguit més de 3,2 milions d’euros a través de les col·laboracions amb diferents entitats com Amics de la Bressola, Oxfam Intermón, Street Child, Vall d’Hebron Institut de Recerca, Projecte Home Catalunya, Fundació Pau Costa, Fundació Enllaç, Fundació Althaia, Fundació Vicki Bernadet, Fundació Roure i IDIBELL, entre d’altres. 

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web es pot fer el seguiment de l’estat dels projectes.