Un centenar de persones convocats per Fridays for Future ha tallat de dos quarts de dotze a dos quarts d'una l'Avinguda Meridiana de Barcelona a l'altura del carrer Garcilaso en sentit Besòs. Gemma Barricarte, una de les portaveus, ha explicat que el Dia sense cotxes hauria de servir per "bloquejar les entrades i accessos a la ciutat" i no fer-ho considera que demostra "covardia política" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Barricarte ha exposat que un peatge anticontaminació reduiria un 50% les emissions. Una altra portaveu, Maria Serra, ha afegit que "no pot ser que en un dia sense cotxes no es talli ni un carrer sinó mig", en referència a la Via Laietana. Aquesta és una de les activitats de la Setmana pel Clima que va començar aquest divendres i acabarà amb l'anomenada Vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre.

El gruix dels joves han arribat al punt de la concentració amb pancartes i disfresses. A les pancartes hi havia missatges com "menys cotxes, més salut" o "Aturem el món el 27S" i s'han cridat lemes en el mateix sentit.

La majoria dels assistents sostenien una pancarta que reclamava "Justícia climàtica ja" mentre altres portaven d'altres pancartes, duien a terme una sessió de ioga o escrivien missatges relacionats amb la seva protesta amb guixos al terra.