El president francès Emmanuel Macron encara una nova vaga contra el seu govern, cada cop més desgastat per la tensió amb què viu el país des de l'auge de les armilles grogues. La d'ara, va més enllà i reuneix sectors socials d'arreu per aturar els plans del govern d'instaurar un sistema de pensions universal contrari a l'actual on cadascú, depenent de la seva situació, té una jubilació diferent. La resposta ha estat massiva: el 90% dels trens d'alta velocitat s'han cancel·lat, 10 de les 16 línies del metro de París no funcionen, centenars de vols cancel·lats que també han afectat a l'aeroport del Prat, i escoles i universitats tancades.

La tensió entre la policia i els manifestants ja es palpa als carrers, sobretot a París, on també la Torre Eiffel ha tancat les seves portes. I la convocatòria preveu 245 manifestacions arreu del país.

Els funcionaris també s'han sumat a la vaga i fins i tot set de les nou refineries han estat bloquejades pels manifestants. El sindicat del transport a París estén la vaga fins dilluns, encara que des d'Aena, preveuen que es pugui restablir la normalitat dels vols amb França diumenge al matí. De moment, s'han detingut 65 persones segons han confirmat fonts oficials des de l'emissora Europe 1.