El mateix dia en què Apple presentava l'iPhone 15, França prenia una decisió sobre un model antic de la companyia. El ministre francès de Transició Digital i Telecomunicacions, Jean-Noël Barrot, anunciava aquest dimarts que França ha interromput la comercialització de l'iPhone 12 al seu país. El motiu és perquè el dispositiu emet unes ones electromagnètiques que superen el llindar que s'estableix a Europa, tot i que, encara se situa 10 vegades per sota del nivell d'emissions que tenen conseqüències per als usuaris. En un missatge en xarxes socials, el ministre francès ha detallat que la comercialització d'aquest model de telèfon mòbil s'ha interromput fins que Apple ofereixi una actualització per a tots els dispositius afectats.

Problemes de l'iPhone 12

L'Agence Nationale des Fréquences (ANFR) de França ha demanat també que es retirin els dispositius que s'hagin venut (el model es comercialitza des de 2020). Segons han detallat, l'agència ha comprovat que els telèfons d'aquest model sobrepassen l’índex d’absorció específica d’energia (DAS). Les emissions que ha d'emetre un telèfon mòbil ha de ser de com a màxim 4 W/kg, segons la normativa europea, però un cop analitzat l'iPhone 12, el resultat ha estat d'un valor mitjà de 5,74 W/kg. A conseqüència d'aquests resultats, el ministre francès ha assegurat que Apple té l'obligació de resoldre el problema en dues setmanes, i les autoritats franceses depenen que es podria fer simplement amb una actualització del programari. 

El diari francès Le Parisien assegura que la mesura es podria estendre a altres països, ja que l'ANFR ha compartit les seves conclusions sobre aquest fet amb la resta d'òrgans rectors similars del tot el continent europeu.

Les novetats de l'iPhone 15

Apple va estrenar aquest dimarts el seu primer telèfon amb un port USB-C, l'iPhone 15, i va dir adeu al seu port Lightning després que la Unió Europea (UE) anunciés que aquest carregador únic serà obligatori per a telèfons mòbils, tauletes, cambres i altres dispositius portàtils a Europa a partir de finals de 2024. Un dels atractius del nou model d'iPhone són unes millors càmeres i carcassa de titani. La càmera principal és de 48 megapíxels, i està dissenyada per a fer fotografies i vídeos nítids tots els dies amb un sensor de quatre píxels i píxels d'enfocament al 100% per a un enfocament automàtic ràpid. 

Tots els models d'iPhone 15—que es vendran als Estats Units des del 22 de setembre— vindran amb una "illa dinàmica", que ofereix una nova manera de veure unes certes notificacions en la pantalla i interactuar amb aplicacions. Per part seva, els models Apple iPhone 15 Pro i Pro Max tindran vores més fines i estan fets de titani, la qual cosa, segons l'empresa, els fa "més resistents".