Una fotografia de l'any 2015 posa en relleu les greus mancances de Rodalies. El trànsit ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar estarà entre sis i nou mesos interromput. La crescuda del riu la Tordera va arrossegar la setmana passada els ponts d'en Pixota i va provocar desperfectes que afecten les línies R1 i RG1. "La Tordera se'ns ha emportat el pont, que s'haurà de refer", va exposar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Fa cinc anys, a través de Twitter, un usuari ja denunciava el desfalc de les pilastres que aguantaven aquesta estructura del 1859.

Precisament, des del servei oficial d'Adif van respondre: "Moltes gràcies, Lluís. Els responsables d'estructures de Xarxa Convencional estan estudiant les mesures necessàries que s'han de prendre". Uns estudis que sembla que no van arribar a temps per concloure que l'estructura no estava preparada per a les inclemències del temps.

Aquest pont va quedar totalment destrossat i impossibilita la seva comunicació, tal com es pot veure amb les conseqüències del Gloria. Territori xifra en 5 milions d'euros refer el pont de la carretera entre Malgrat i Blanes afectat per la borrasca.

foto 3597941

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat