Tot a punt per a la Festa Major de Blanes 2022 i els seus Focs de Blanes 2022, que enguany celebren el 50è aniversari del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Des de dijous 22 fins al 26 de juliol, els Focs de Blanes 2022 tornen amb totes les forces després de dos anys sense fer-ne arran de la pandèmia de la covid. A més a més, enguany el programa compta amb el Festival Ensorra’t 2022, que es farà del 21 al 25 de juliol a la platja del centre de Blanes, i on es podran gaudir actuacions musicals i concerts per a tothom. Repassem el programa dels Focs de Blanes 2022, els focs d'artifici de les pirotècnies, concerts, i tot el que has de saber per treure el màxim partit a la Festa Major de Santa Anna 2022.

El concurs de focs artificials de Blanes 2022 celebra el seu 50 aniversari per Festa Major

Enguany, els Focs de Blanes i la Festa Major de Santa Anna 2022 seran l'escenari del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes, en concret del 22 a 26 de juliol, quan diverses pirotècnies mostraran els seus millors espectacles per lluitar pel premi. Cada nit, una de les participants desplegarà tot el seu potencial, que enguany aglutina pirotècnies del País Valencià, Aragó i Múrcia. L'ordre dels espectacles pirotècnics pels focs de Blanes 2022 és el següent:

  • Divendres 22 de juliol - Pirotècnia Caballer FX Global Foc (València)
  • Dissabte 23 de juliol - Pirotècnia Hnos. Ferrández (Múrcia)
  • Diumenge 24 de juliol - Pirotècnia Valenciana (València)
  • Dilluns 25 de juliol - Pirotècnia F.A. del Mediterrani (València)
  • Dimarts 26 de juliol - Pirotècnia Zaragozana (Saragossa)
Focs Blanes 2022 concurs focs artifici
Programa de pirotècnies al concurs de focs d'artifici de Blanes 2022

El veredicte del concurs s’emetrà el dimecres 27 de juliol, l’endemà que s’hagi fet el darrer tret, en un acte públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes a partir de les 19 h. La tria de les dues empreses que s’enduran el primer i segon premi es farà a través de les votacions dels membres de la Comissió Tècnica (12 persones) i el Jurat Popular (38 persones).

El Jardí Botànic Marimurtra i Quim Masferrer, les claus del Pregó de la Festa Major de Blanes 2022

El pregó d'inici de festes tindrà lloc el 21 de juliol a les 19.30 h, a càrrec de la Fundació Carl Faust, que gestiona un dels indrets més visitats de Blanes: el Jardí Botànic Marimurtra. Després del pregó hi haurà l'actuació de Quim Masferrer, popular presentador del programa de TV3 El Foraster. Enguany, després de 2 anys de silenci, el 24 de juliol la Colla de Diables Sa Forcanera protagonitzarà el conegut Correfoc, que començarà a les 23.30 h i recorrerà els carrers de Blanes.

A més de ser l'any de retorn de tot plegat després de la pandèmia, la Festa Major de Blanes 2022 coincideix amb el 30 aniversari de la Colla Gegantera de Blanes, que podrà celebrar-lo en gran, culminant la festa el 28 de juliol amb la ja centenària tradició de l'Aplec de l'Amor. Tots aquests esdeveniments, a més dels concerts i actuacions musicals, tindran lloc en 7 indrets distribuïts per la localitat: la plaça dels Dies Feiners i la de darrere del CAP-2, l'escenari Ensorra't a la platja central; i l'escenari infantil a la plaça dels Dies Feiners; l'antic camp de futbol, la plaça Espanya i la plaça dels Països Catalans.

Programa de concerts per la Festa Major de Blanes 2022 i el Festival Ensorra't

Pel que fa a la programació musical, diversos espais de la ciutat de Blanes acolliran concerts, des de petits grups emergents fins a actuacions d'artistes més consolidats. Us deixem tot el programa de concerts per a totes les festes de Blanes i del festival Ensorra't, al Passeig de Pau Casals de la platja.

Festival Ensorrat Blanes 2022 programa
Programa del Festival Ensorrat Blanes 2022

Festival Ensorra't 2022 a Blanes i concerts de Festa Major

  • Dijous 21 de juliol - Mabel Flores, Besos de perro, Pelukass i Dj Barra Trash (Ancla)
  • Divendres 22 de juliol - Rock Dogs, Red Hot Chilli Covers, Sr. Wilson i Dj Barra PD Patrona, a més del concert de Buhos a les 23.30 h a l'escenari 2 de Festa Major, darrere del CAP 2.
  • Dissabte 23 de juliol - Always my fault, Les que faltaband, Dakidarria i Dj Barra amb Dj Alvarito vs. Dj Borjamari
  • Diumenge 24 de juliol - Luis Lobo (aka IMD) & Brode, Fátima Khalo, Canvi, Dj Barra Dolça. A més, a l'escenari 2 de Festa Major, al CAP 2, hi actuaran Suu i Supergang a partir de les 23.30 h
  • Dilluns 25 de juliol - Fetus, the Anti-Patiks, Dj Trapella i Dj Barra Jordicafeína, a més de l'actuació d'Hotel Cochambre a les 23.30 h a l'escenari 2 de Festa Major, darrere el CAP 2.

Durant i després del festival Ensorra't també hi haurà concerts a l'escenari de Casa Andalusia, a més d'actuacions com ara un tribut a ABBA dijous 28 de juliol a Cala Bona, com a clausura de les festes de Blanes 2022.