Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat aquest dimecres que traslladarà les cabines i el cablejat de l'Aeri Olesa-Esparreguera, tancat el 2012 per manca de passatgers, a la Vall de Núria per poder renovar les instal·lacions del Telecabina Coma del Clot. No obstant, ha evitat posar data a la reobertura de l'aeri. 

Segons ha detallat el president d'FGC, Enric Ticó, aquest Telecabina necessita una remodelació urgent i fer-lo de nou tindria un cost de 6 milions d’euros, una xifra difícil d'assumir per la Generalitat. Ticó, però, ha volgut deixar clar que "en cap cas" es tanca definitivament l'Aeri d'Olesa-Esparreguera i es mantindrà la infraestructura bàsica per si es pot restablir el servei en un futur.

Per compensar aquesta tancament provisional i davant l'augment d'un 12% dels viatgers a l'Estació d'Olesa, FGC ha decidit incrementar la freqüència dels trens i es passarà de dos a tres combois per hora entre les dotze del migdia i quarts de nou del vespre. A més, també es reforçarà el servei d'autobús entre Olesa i Esparreguera.

Un telecabina de tercera edat

El telecabina de la Vall de Núria està arribant al final de la seva vida útil. Per això, s'ha fet imprescindible la seva renovació per tal de mantenir els serveis habituals dels FGC i també els 20 llocs de treball de l'Alberg de Joventut que hi ha situat a dalt del telecabina. El trasllat de les cabines de l'Aeri d'Olesa-Esparreguera, que actualment es troba en desús, ha estat l'opció escollida per tal de resoldre la situació. 

Per a l'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puidemon, la iniciativa és positiva perquè "hi ha la garantia que FGC els permetrà recuperar l'Aeri quan calgui i perquè permet garantir els llocs de treball a la comarca del Ripollès". 

De la seva banda, el president de FGC, Enric Ticó, ha explicat que els costos de mantenir obert l'Aeri Olesa-Esparreguera eren superiors als 350.000 euros anuals, una xifra que ha qualificat "d'insuportable". D'aquesta manera, Ticó ha assegurat que amb el nou sistema d'autobusos les pèrdues es redueixen "més de la meitat".