Els judicis contra persones que expressen violentament la seva oposició a l’independentisme també arriben a judici, tot i que alguns advocats expressen que les penes que els demanen són menors en comparació amb els casos d'independentistes. L’Audiència de Barcelona jutjarà tres fatxes, a qui la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació  de Barcelona demana per a cada un d’ells 1 any i 9 mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals per haver insultat un home al crit d’“indepe de merda” i “maricon” en el metro de Barcelona el 2019.  Els tres acusats duien estètica skinhead i durant l’atac van fer la salutació feixista del règim alemany nacionalsocialista, segons l’escrit d’acusació del fiscal. Aquest és el segon atac homòfob en el metro de Barcelona que arriba a judici, a banda de la ideologia independentista.

A més de la pena de presó, la fiscalia sol·licita que cada un dels tres acusats pagui una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions i que indemnitzin la víctima en 900 euros pels danys personals i morals patits. La Fiscalia també demana que siguin condemnats a pagar altres dues multes més, de 900 euros cada una, per dos delictes lleus, ja que dos acompanyants de l’home vexat van rebre alguns cops en protegir-lo, i que siguin indemnitzats amb 200 euros cada un pel perjudici perosnal patit.

L’atac després d’una protesta 

L’atac es va produir el migdia del 2 de setembre de 2019, quan els acusats van participar en una manifestació de partits contra la independència, sota el títol “Recuperem la dignitat", en el Paral·lel. Van agafar el metro de la línia 1, i a la parada del Clot  van dirigir-se cap a una persona que duia una samarreta que posava “euskal herria”. En l’escrit d’acusació, la fiscalia afirma que els acusats motivats contra la ideologia que expressava o en identificar la persona amb una de les  que va participar en una protesta contrària a la seva, convocada per la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme, van anar a increpar-lo. “Indepe de merda, vamos a daros, guarros”, va cridar-li un d’ells. “L’atac verbal va passar a físic", segons el fiscal, i un altre va donar puntades de peu i cops amb la mà a l’home, que va patir contusions lleus, així com dos acompanyats que van protegir-lo dels cops. Un altre va cridar-li: “Te voy a reventar, vas a acabar como palomino, maricón de mierda. La fiscalia destaca que l’incident no va anar a més, ja que van intervenir dos agents dels Mossos de paisà en el metro, a més d’altres usuaris del metro, que es van posar al mig. Els agressors van marxar del metro al crit de “sieg heil” i aixecant el braç.

Per la Fiscalia, l’atac dels tres feixistes s’ha de castigar com un delicte relatiu als drets fonamentals i les llibertats públiques (que preveu penes de fins a 4 anys de presó) en concurs amb un delicte contra la integritat moral, a més del delicte lleu de lesions. La fiscalia sosté que “a través de les seves expressions, accions i gestos, els acusats volien exposar a l’home a la burla de la resta dels usuaris del metro, tot menyspreant la ideologia i l’orientació sexual que li van assignar, conscients que amb allò el ferien i atacaven la seva dignitat.” El judici se celebrarà el pròxim 20 de setembre a la secció 10 de l’Audiència de Barcelona.