La jornada mèdica 'Hepycure, de la curació a l'eliminació de l'hepatitis C', ha reunit aquest divendres a Barcelona els experts en medicina per recordar la importància d'un diagnòstic precoç d'aquesta malaltia per eradicar-la l'any que ve. Metges, farmacèutics, administracions sanitàries i ONG han coincidit amb la importància de diagnosticar a pacients que no ho sabem ja que a tot l'estat espanyol, es calcula que hi ha 80.000 pacients encara per fer el diagnòstic i ser tractats.

Des de l'any 2015, es va posar en marxa el Pla Estratègic pel Tractament de l'Hepatitis C que ja ha servit per tractar 130.000 pacients a tot el conjunt del país. Aquesta iniciativa ha estat un èxit, segons han recordat en la jornada d'avui. Tal com indica el seu informe, "això ha fet que la sanitat de casa nostra es converteixi en una de les líders a tot el món en la lluita contra aquesta infecció".

El director del Programa de Prevenció, Control i Atenció de l'Agència de Salut Pública de Catlaunya (Aspcat), Joan Colom, ha explicat que per tot plegat pot ajudar a acabar amb el VHC: "És l'eina perfecta per la cura de la infecció". L'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha marcat l'objectiu per eliminar l'hepatitis C l'any 2030, l'ambició a casa nostra és més gran.