Un grup de manifestants de la plataforma ‘Prou Complicitat amb Israel’ ha ocupat aquest dimecres la seu d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Govern, per exigir que tanqui la seva oficina a Tel-Aviv. Els manifestants han entrat a l’edifici, al Passeig de Gràcia, i han fet una crida a més persones a unir-se a la protesta. La coalició contra la guerra a Gaza també exigeix al nou govern que surti de les eleccions de diumenge que trenqui relacions amb Israel. Els manifestants tenen previst fer una roda de premsa i denunciar “els vincles d’ACCIÓ amb l’apartheid i el colonialisme israelià”. Els manifestants han compartit unes imatges on es pot veure que els Mossos d'Esquadra s'han presentat al lloc de la protesta. Una estona després, mentre els activistes realitzaven una performance a l'exterior de l'edifici per denunciar el "genocidi" a Israel, la policia ha carregat amb força i cops de porra per desallotjar els manifestants a l'interior. Finalment, han abandonat la seu d'ACCIÓ.

El membre de Prou Complicitat, Txus Blanco, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han acordonat l'edifici mentre els activistes feien una roda de premsa i la performance just davant de la porta principal. Si bé representants dels activistes havien estat negociant amb la policia catalana una hora acordada per abandonar la seu d'ACCIÓ, finalment els agents han optat per entrar a la força i desallotjat els manifestants, sense haver fet cap detenció.

"És una acció no-violenta, no volem trencar ni tacar res, només volem ser aquí per denunciar aquestes complicitats", ha subratllat Txus Blanco, membre de l'entitat, que ha detallat que plantegen estar-se a l'edifici fins a les 15 hores aproximadament. Els manifestants han convocat una roda de premsa cap a les 11 hores: durant el matí preveuen fer una 'performance' i organitzar diverses activitats, a banda que la manifestació estudiantil de les 12 hores s'hi dirigeixi.

Estudiants protesta Israel foto acn
Els estudiants exigeixen al Govern trencar relacions amb Israel

 Acampada a la UAB

D'altra banda, estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han bloquejat accessos als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al campus universitari amb motiu de la vaga estudiantil en defensa de Palestina. Segons informa el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), una vuitantena de persones han passat la nit acampades a la Plaça Cívica del campus i a primera hora del matí han tallat els accessos cap als trens amb taules i cadires. "L'Autònoma s'alça per posar fi al genocidi contra el poble palestí, per acabar amb la complicitat de la comunitat educativa", afirmen a les xarxes socials. Els estudiants tenen previst unir-se a la manifestació que tindrà lloc aquest dimecres al migdia a Barcelona.

També s'han sumat a la reivindicació els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB), que han acampat a la nit a l'edifici històric del centre d'estudis, a la Gran Via, i aquest matí han tallat almenys un dels accessos laterals d'aquest amb contenidors de brossa. "Avui a la UB Central no hi ha classes.  Fins que es trenquin totes les relacions amb l'estat genocidi d'Israel, trenquem amb la normalitat! Del riu fins al mar, Palestina vencerà!", han exclamat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!