El turisme nacional i el Carib són considerades les destinacions de vacances més desitjades aquest estiu, segons una enquesta que ha dut a terme Soltour Travel Partners a les seves agències de viatges. 

D'aquesta manera, a través d'un comunicat, han detallat que el 33% dels agents de viatge situen les destinacions nacionals en primer lloc, seguits pel Carib amb un 28% que és el que trien de primera opció. Ara mateix, el que crida menys l'atenció són capitals europees (9%) i creuers (6%). El motiu està clar i és que tot sembla indicar que els que vagin o puguin anar de vacances prioritzen llocs amb un risc sanitari i per zones amb estrictes protocols que garanteixin la seguretat.

Samaná, la destinació estrella

Recentment, Soltour Travel Partners, aliança entre el turoperador Soltour i Smytravel, va organitzar un viatge a Samaná per 300 agents de viatges líders del sector per descobrir de primera mà aquesta destinació turística, situat a la zona més exclusiva de la República Dominicana. Els professionals del sector l'han valorat com a excel·lent amb una nota de 4,7 punts sobre 5.

samaná unsplash

Samaná / Unsplash

La República Dominicana s'ha convertit en un referent mundial gràcies al Pla de Recuperació del Turisme Responsable que ha assegurat que les zones del país es mantinguin com a llocs segurs per als visitants. Entre les iniciatives que ha adoptat el país, destaquen les mesures de vacunació del 100% del personal d'atenció al turisme, els protocols sanitaris, l'aplicació de proves aleatòries i implementació del Pla d'Assistència de Salut que cobreix un puntual contagi de coronavirus per a tots els turistes que s'allotgen en hotels, així com la implementació de protocols certificats en tota la cadena de valor. 

Quins atractius té?

Què s'hi pot trobar, però, a Samaná? La província trenca cors amb el Parc Nacional dels Haitises. De fet, diuen que només amb la visita en aquest paratge natural que és motiu suficient per deixar-s'hi caure. Cayo Levantado, una illa situada a la badia de Samaná també acostuma a ser una parada obligatòria.

samana unsplash

Samaná / Unsplash

La famosa cascada del Salto del Limón també és un bon atractiu turístic i un dels salts d'aigua més fotografiats del Carib. A més, també és un santuari de les balenes, per tant, no podia faltar-hi el Museu de les Balenes. 

playa limon unsplash

Platja Moron, a El Limón / Unsplash

 

 

Imatge principal: Samaná, a la República Dominicana / Unsplash