Més controls per entrar als Estats Units. Ara, es demanarà informació sobre les xarxes socials als sol·licitants de visats. Aquesta nova normativa entrarà en vigor aquest 7 de juny, segons unes declaracions que ha fet un portaveu del Departament dels EUA a Hill TV. Els visitants, incloent els temporals, hauran de fer una llista de les xarxes socials que fan servir amb els noms d'usuari pertinents. En cas que no es faci ús de les xarxes socials, també s'haurà d'indicar. Les autoritats alerten que mentir "tindrà conseqüències serioses d'immigració". 

L'oficial ha assegurat que el motiu pel qual s'instaura aquesta mesura és perquè les xarxes socials "poden ser un gran fòrum pel sentiment i l'activitat terroristes", de tal manera que afirma que aquesta eina els ajudarà a "impedir que terroristes, amenaces a la seguretat pública i altres individus perillosos obtinguin beneficis d'immigració i posin un peu als EUA".

Aquesta política ja es va anunciar en informe publicat pel Departament d'Estat dels Estats Units pel qual el president del país, Donald Trump, pretenia instaurar una "investigació extrema" a tots els sol·licitants de visat. No va ser però fins al març del 2018 quan es va intentar implementar la petició de dades de xarxes socials, tot i que finalment es farà aquest 7 de juny de forma definitiva. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat