Ni 24 hores després de s'iniciés l'incendi a Àger, els Bombers han aconseguit estabilitzar-lo, malgrat la difícil orografia. El terreny rocós i escarpat on ha començat el foc no permetia als bombers actuar lliurement per sufocar les flames. Durant la nit han treballat per controlar-lo i s'han anat consumint alguns dels punts del foc. A primeres hores del matí d'aquest dimarts, els serveis d'emergència han aprofitat que les temperatures encara no eren extremadament altes per intentar contenir el foc quan les condicions eren més favorables. Finalment, l'han pogut estabilitzar.

🔴 Incendi al Pont de Vilomara, última hora | Estabilitzat al Bages i a Àger

Se sospita que l'incendi es va iniciar per un accident en què un helicòpter va colpejar una línia d'alta tensió, segons s'ha apuntat de l'Ajuntament del municipi. L'helicòpter estaria transportant material per a unes obres en una via ferroviària propera quan va tocar un cable elèctric, fet que va desembocar en l'incendi. 

La contenció que han aconseguit mantenir els Bombers malgrat la situació adversa que els presentava el terreny afectat per les flames ha impedit que el foc s'expandís i ha deixat només una cinquantena d'hectàrees a afectades. 

D'aquesta manera els dos grans incendis que han protagonitzat l'actualitat els darrers dies han estat estabilitzats i cada cop estan més apropo de considerar-se completament extingit. L'altre gran incendi ha estat a Pont Vilomara, on 1.700 hectàrees han estat afectades per les flames, així com una trentena d'habitatges. 

Continua la campanya d'incendis

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Joan Delort, cap dels Bombers, avançava que el foc a Àger estava molt a prop de ser estabilitzat. Tanmateix, ha alertat que encara queda molta campanya d'estiu i cal estar preparats. "Hem d'estar preparats per la següent, ni que sigui mentalment. Ens queda molta campanya d'estiu per davant", ha afirmat. 

Delort ha remarcat que durant tot l'estiu hi ha hagut focs constantment, malgrat que alguns dels incendis no tenen impacte als mitjans per les seves poques afectacions. "La campanya d'estiu la donem per començada el 15 de juny, des d'aquell dia fins al 19 de juliol cada dia hi ha hagut incendis", ha explicat el cap dels Bombers.