Error garrafal a la televisió pública dels Països Baixos. La cadena neerlandesa AVOTROS, una de les organitzadores d'Eurovisió i membre de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), es va convertir en la protagonista de la jornada eurovisiva d'aquest dimarts, i no precisament per un aspecte positiu. Ahir se celebrava el sorteig per distribuir l'ordre amb el qual actuaran els 31 països que viatjaran fins a Liverpool el 9 i 11 de maig per a disputar les dues semifinals d'Eurovisió 2023, i durant la cobertura d'aquest acte, la cadena pública va cometre un error molt greu en col·locar la bandera franquista per il·lustrar Espanya en la categoria dels 'Big Five' en un dels articles a la pàgina web. 

🎤 Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara: finalistes del Benidorm Fest 2023

Imatge eliminada

A la imatge hi apareixen les banderes d'Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Ucraïna, guanyadora del certamen en l'edició del 2022, i finalment Espanya, representada amb la bandera preconstitucional. La imatge ha circulat com la pólvora per la xarxa. Davant d'aquesta problemàtica, la cadena va decidir eliminar immediatament l'article per tornar a publicar-lo, però en aquesta ocasió amb la bandera espanyola actual. AVOTROS no ha fet cap referència a aquest error, simplement ha decidit fer veure que no ha passat res. A Espanya ha arribat gràcies a un usuari de Twitter, que ha compartit la imatge on es podia veure com la televisió pública col·locava la bandera al cor d'Espanya, juntament amb les de la resta de països, per parlar d'Eurovisió. 

bandera franquista tele publica Paisos Baixos
Captura de pantalla de l'article de la televisió pública AVOTROS

📺 Benidorm Fest 2023: dates, cançons, candidats i jurat de la preselecció d'Eurovisió 2023

Els finalistes del Benidorm Fest 2023

Ja es coneixen els primers finalistes del Benidorm Fest 2023. La primera semifinal de preselecció per triar el representant d'Espanya a Eurovisió 2023 es va celebrar aquest dimarts a La 1. Finalment, Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara han estat els escollits per disputar la segona semifinal aquest dijous, 2 de febrer. Els quatre candidats que han congregat la majoria dels vots del jurat i el públic estan un pas més a prop d'agafar el testimoni de Chanel i viatjar fins a Liverpool al maig.