L'expresident de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha anunciat que ha arribat a un acord amb l'empresa coreana The Moon Labs, per llançar una campanya de token no fungible (NFTs) per recaptar fons en el seu suport. La iniciativa té l'objectiu de destacar les "aportacions al futbol espanyol i global" de l'exdirectiu, ja que segons el comunicat de l'empresa tecnològica líder, "hi ha molta gent que el secunda". The Moon Labs apunta al seu comunicat que "sí, estem d'acord que el senyor Luis Rubiales va cometre un petit error en el Mundial femení. Però el problema era que es tractava d'un gran esdeveniment i ell era el president de la Real Federació Espanyola de Futbol", detalla en referència al petó forçat que li va fer a la jugadora Jennifer Hermoso en la celebració de la victòria, i pel qual tenen un procés judicial obert. A partir del 17 de gener, en honor al número 17 que va portar a l'esquena durant la seva etapa com a futbolista, es podran adquirir aquests béns intangibles.

Rubiales, agraït amb The Moon Labs

L'expresident de la RFEF ha reconegut que donar-li suport en l'actual moment que està vivint "no és una decisió fàcil per a una empresa digital activa mundialment", i per aquest motiu es mostra "realment agraït per la seva valentia". "Espero que els qui em donen suport gaudeixin d'aquesta campanya digital que The Moon Labs ha preparat per a mi i per a tots els que creïn en la igualtat real", ha subratllat. "A l'altre costat del món, a 10.000 quilòmetres d'Espanya, l'empresa The Moon Labs, a Corea, ha preparat una campanya digital per a donar-me suport. Sincerament, he quedat molt impressionat i sorprès amb tot el seu personal i amb les seves idees. La meva família i jo hem col·laborat amb molt d'afecte amb tots ells", ha assenyalat Rubiales des del seu perfil oficial de X. 

A més, Rubiales ha aprofitat les seves xarxes socials per reiterar la seva versió, i ha afirmat que "aquest missatge és per als qui donen suport a la igualtat real i no radicalismes ni manipulacions mediàtiques". 

Defensa acèrrima de Rubiales 

La gerent a càrrec de la divisió global de la companyia asiàtica, Bella Kang, ha remarcat que han creat "una campanya digital per a persones que fan costat al president Luis Rubiales, a Espanya o a tot el món". "Volem preguntar a la gent de tot el món: De veritat creus que va ser una agressió sexual? Hem de dir no! Cadascun de nosaltres ho sabem en el més profund del nostre cor", ha asseverat Kang. Per a la directiva, el succeït amb l'exdirigent federatiu "és un insult per a algú que realment ha estat agredit i ferit sexualment en la seva vida". "Sí. Luis va cometre un petit error, però probablement l'error més gran va ser perdre a Luis Rubiales com a gestor en el món del futbol. I hi ha molta gent que ho secunda", indica. 

"Per tant, l'objectiu d'aquest contracte és crear un projecte NFT per a homenatjar a Luis Rubiales per les seves aportacions al futbol espanyol i global. La generació assenyada 2030 i moltes persones a Corea del Sud estan lluitant per la igualtat real i contra l'extremisme i el feminisme radical en qualsevol lloc del món. Per aquest motiu, proposem aquest projecte per a fer costat a Luis", afegeix l'escrit. "Això pot ser un desafiament arriscat per a la nostra empresa. Però estem convençuts, creiem que estem fent el correcte. Obrirem el seu NFT en l'àmbit mundial el 17 de gener", conclou el comunicat.