Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta tarda, a requeriment del departament d'Economia, una trentena d'activistes que han ocupat la seu durant unes set hores, per demanar que els pisos que no figuren en cap testament es converteixin en habitatge social.

Un grup de persones del col·lectiu "Aturem la subhasta", del que formen part diverses associacions a favor de l'habitatge social, han entrat avui a la conselleria d'Economia per reclamar que els pisos de les herències intestades es destinin al parc públic d'habitatge de lloguer social.

Segons ha informat la policia catalana, sobre les set del vespre s'ha procedit a desallotjar de l'edifici les persones que encara estaven dins, unes 30, en una actuació sense incidents. La Generalitat té previst subhastar, el pròxim 5 de juliol, uns 46 immobles procedents d'herències intestades, de persones que van morir sense hereus, ni testament.

Un dels portaveus d'aquest col·lectiu ha explicat que sobre les 11:30 hores d'avui han entrat al vestíbul de la conselleria d'Economia, situada a la Rambla de Catalunya de Barcelona, per demanar una reunió amb el conseller d'Economia, Pere Aragonès, tot i que els han comunicat que estava fora.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat