Dos policies locals del municipi menorquí d'Alaior s'han convertit en el centre d'atenció de les festes del 'Jaleo'. Ho han fet en protagonitzar un vídeo que, en poques hores, ja s'ha viralitzat per les xarxes socials on es pot veure un oficial i un agent del cos de la Policia Local d'Alaior ballant a coll durant la festa. Aquesta imatge està sent molt criticada pels diferents integrants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i policies locals de diversos municipis. Precisament, el diari Menorca ha informat que el subinspector en cap del cos ja ha comunicat als dos agents implicats que seran expedientats per falta greu.

La gravetat dels fets rau principalment en el fet que els policies, en acte de servei, uniformats i armats, no poden participar en aquests actes festius. Molt menys, com en aquest cas, quan van armats. "En una festivitat d'aquestes característiques que la gent va una mica beguda, en un moment donat podria perdre's la pistola i tenir una desgràcia. Cal respectar l'uniforme i el principi d'autoritat. Aquestes imatges estan fent molt de mal al col·lectiu", han criticat diversos policies. Cal tenir en compte que la gravació s'ha produït durant la celebració del que s'anomena el 'Jaleo', una festivitat en la qual s'hi ajunten molts joves amb ganes de rauxa.

Indignació a les xarxes socials

El vídeo publicat per l'usuari @SocialDrive_es compta amb milers de m'agrada i repiulades. Així com molts comentaris de gent indignada davant el que podria haver acabat en una desgràcia per a la gent present en aquella plaça. En un dels comentaris en què es veuen dues imatges, s'aprecia a la perfecció el descuit d'un dels agents que té la pistola ben guardada, però qualsevol persona del seu voltant hi tenia fàcil accés a treure-la-hi. Seguint en aquesta línia, els usuaris que eren presents han reaccionat dient que aquest mateix policia després aixecava eufòricament amb la seva mà la gorra.

reaccio policia local alaior
Un usuari de Twitter critica les accions dels dos policies locals / Foto: @killbet

Malgrat l'enuig general, també hi ha qui s'ho pren amb to de broma. Alguns usuaris han ironitzat sobre el fet que els dos agents en servei es trobessin damunt de les espatlles dels ciutadans. Al·legant raons de "visió perifèrica" o motius com que el pressupost és molt baix i aquest és el millor transport per als policies locals. N'hi ha d'altres que busquen troben l'acudit més indicat segons l'ocasió. És el cas de @cruzado641 que ha dit: "Hi ha la policia que va a cavall i aquesta que va a cavallet". 

reaccio 2 policia local alaior
Un altre usuari ironitza sobre la polèmica / Foto: @MetronomoA

 

reaccio 3 policia local alaior
@cruzado641 fa broma sobre l'afer a Alaior / Foto: @cruzado641