Davant la pandèmia, cal innovar. Aquesta deu haver estat la conclusió dels membres de la delegació local de l'ANC de Terrassa i les entitats sobiranistes de Sabadell. Sota el lema "Rodes per la Independència", a Terrassa una caravana de vehicles ha recorregut la ciutat. Més de 200 cotxes i motos han pres part de l'esdeveniment, que s'ha iniciat als aparcaments dels jutjats de la ciutat vallesana. 

Els manifestants, a més a més, han seguit la consigna de l'entitat, i han guarnit els cotxes i motos amb estelades i banderes reivindicatives. Tot això ha deixat una curiosa estampa que el nostre lector, Xavi Ordeix, s'ha encarregat de capturar. 

WhatsApp Image 2020 09 11 at 16.24.48

WhatsApp Image 2020 09 11 at 16.24.48 (2)

La participació de dos cotxes clàssics, un Mini Cooper i un Fiat 500, ha captat totes les mirades / Foto: Xavi Ordeix

WhatsApp Image 2020 09 11 at 16.24.48 (1)

Les motos també estaven convidades a participar en la manifestació / Foto: Xavi Ordeix

WhatsApp Image 2020 09 11 at 16.24.48 (3)

Més de 200 vehicles s'han sumat a la manifestació de l'ANC de Terrassa / Foto: Xavi Ordeix

70 vehicles es manifesten a Sabadell

També han engegat des d'Òmnium Sabadell, Sabadell per la Independència, Can Capablanca i el Consell per la República una iniciativa semblant. A la capital del Vallès Occidental s'han aplegat una setantena de vehicles que han recorregut la ciutat després de concentrar-se al polígon de Sant Pau de Riu-sec. Els participants han reclamat l'alliberament dels líders independentistes i el retorn dels exiliats, i han advertit que la pandèmia no es pot utilitzar com a excusa per silenciar el moviment independentista.

Imatges de la marxa motoritzada pels carrers de Sabadell

A banda, la celebració de la Diada a Sabadell es completarà amb la celebració d'un acte al Mur de la Llibertat, just davant de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Can Feu – Gràcia. L'acte, on s'han inscrit 400 persones, es farà a l'interior d'un perímetre delimitat amb tanques. Tothom haurà de dur mascareta i s'han dibuixat marques a terra per garantir el distanciament social.

Com enviar fotos a El Nacional:

Pots enviar-nos més fotos d'aquest i altres actes al telèfon que tenim habilitat per als nostres lectors. 

-El número de Whatsapp és el 622 49 62 25. Estarà habilitat durant tot l’Onze de Setembre.

-Cal enviar les imatges amb el nom de l’autor/a i la localització.

-La redacció d'El Nacional.cat farà una tria de les imatges rebudes i en publicarà una selecció al llarg de la Diada, cap de les imatges s'empararan per il·lustrar altres articles o notícies.

-No es respondrà a cap trucada telefònica.

-La publicació de la imatge no suposarà cap relació contractual amb l’autor d'aquesta.

Si esteu vivint la Diada des d'un poble català o des de l'estranger, podeu enviar-nos també les vostres imatges al mateix número de telèfon.