"Aniré al camp amb l'estelada amb la qual em van detenir". Molt contundent i segur d'ell mateix, Rafel Martín, que va ser detingut a Mestalla en la final de la Copa del Rei del 2014 entre el Barça i el Reial Madrid, per portar una estelada, prepara el partit "sense por", diu que hi anirà amb la mateixa bandera que duia quan el van detenir.

La policia espanyola el va aturar durant la mitja part del partit quan anava al lavabo. Vuit policies espanyols el van bloquejar i el van intentar detenir per portar l'estelada penjada al coll. Es va resistir i la policia el va insultar dient-li "te vas a enterar, catalán de mierda", el van colpejar i se'l van endur a comissaria. La policia el va detenir perquè Rafel Martín es va negar a identificar-se i es va resistir, segons la versió policial. Segons la seva versió, va cridar per demanar ajudar. Martín va estar 5 hores emmanillat, el van colpejar a l'ull i el van llançar a terra. L'informe mèdic confirmava que les lesions que tenia just després de sortir de comissaria eren fruit de l'agressió.

Rafel Martín té entrades per anar a la final i les estelades a punt. "En quin món vivim?" diu a El Nacional, visiblement molest per la prohibició d'entrar estelades a la final de la Copa del Rei de diumenge. I encoratja a plantar cara: "No tinguem por! De què hem de tenir por? No pot ser que ens amaguem de ser catalans. Ho hem de cridar als quatre vents". 

 

El procés contra en Rafel

Rafel Martín va presentar després dels fets una denúncia contra els 8 policies que el van detenir i agredir. Amb el temps va saber que entre els policies espanyols hi havia 2 militars destinats a l'Iraq que el dia de la final feien un reforç en la seguretat del partit. "Aquesta gent està acostumada a fer la guerra", diu en Rafel. Assegura que els efectius policials van cometre molts delictes, des de la detenció il·legal fins als cops i la falsificació de document públic. "Estan acostumats a fotre hòsties", sentencia. 

Rafel Martin remarca que tot el sistema "està totalment polititzat a tots els nivells". Després que ell presentés la denúncia contra els policies, la Fiscalia va començar a investigar-lo a ell per si havia comès delictes i s'enfrontava a com a mínim a un delicte d'atemptat contra l'autoritat. Els seus advocats van recomanar-li deixar-ho estar per no sortir-ne perjudicat. Ara el cas està aturat, esperant la resolució del Tribunal Constitucional del recurs d'empara que va presentar.