La Policia Nacional ha detingut a Màlaga un fugitiu vinculat amb l'atemptat gihadista de Brussel·les, del passat 16 d'octubre. Més concretament, tenia presumptes vincles amb l'autor del tiroteig —en el qual van morir dos ciutadans suecs, presents a la ciutat per assistir a un partit de futbol entre Bèlgica i Suècia—. Segons ha informat el cos aquest divendres, el detingut també tenia una ordre internacional de detenció i entrega emesa per les autoritats belgues per delictes de tràfic de drogues, tràfic d'armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Després d'una investigació policial, els agents han trobat el sospitós a la localitat malaguenya de Benahavís. El detingut hauria estat eludint l'acció de la justícia fent servir una documentació falsa. De fet, portava documentació falsa en el moment de la detenció. Els policies l'han arrestat i han dut a terme un registre en el seu domicili, on s'han intervingut més documents, dispositius electrònics i una important quantitat de diners. Ara, els investigadors analitzen els efectes intervinguts i intenten determinar la mena de vincle que mantenia amb l'autor de l'atemptat gihadista de Brussel·les. El detingut ha passat aquest divendres a disposició del jutjat central d'instrucció de guàrdia, el titular del qual ha decretat el seu ingrés a presó.

 

La relació amb l'atemptat gihadista de Brussel·les

La Policia Nacional ha destacat que l'operació ha estat desenvolupada per agents de la Comissaria General d'Informació i les brigades provincials d'Informació de Madrid i Màlaga, a més de comptar amb el suport del CNI. La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i dirigida pel jutjat central d'instrucció número dos. A partir d'aquesta col·laboració i de les informacions de les autoritats belgues, es va iniciar la investigació sobre la possible relació de l'autor de l'atemptat gihadista de Brussel·les amb aquest individu establert a territori de l'estat espanyol. Les gestions realitzades van permetre determinar com ambdós estarien presumptament vinculats al voltant d'activitats delictives relacionades amb el crim organitzat.

Per la seva banda, l'autor de l'atemptat de Brussel·les va ser abatut per les autoritats belgues poc després del tiroteig. Amb la informació del moment es va establir que el tirador tenia 45 anys, era d'origen tunisià i va cridar proclames islamistes durant l'atac. Tanmateix, es va descartar que l'atemptat tingués relació amb el conflicte entre Israel i Hamàs. El que sí que es va tenir en compte és "la nacionalitat sueca de les víctimes com a possible motiu de l'atac", ja que darrerament s'han fet cremes de l'Alcorà a Suècia