La Policia Local de Tortosa ha detingut un home que està relacionat amb dos incendis que aquest diumenge al vespre es van originar a Tortosa, prop d’on des de la matinada de diumenge cremava un altre incendi que va arribar a calcinar, a la zona del coll d’Alba, a Bítem, unes 26 hectàrees. 

Segons la teoria de la policia de la capital del Baix Ebre, l’home detingut va provocar de manera intencionada dos incendis aquest diumenge al vespre. Tot i que en un primer moment van semblar revifalles, la primera investigació va apuntar a la possibilitat que haguessin estat intencionats. Els agents rurals han confirmat a ElNacional.cat que sembla plausible que aquests dos nou incendis s’haguessin provocat de manera intencionada per la mà humana.

La Policia Local va identificar un home, que va quedar detingut aquest mateix diumenge. L’Ajuntament de Tortosa confirma la investigació, però no vol aclarir ni l’edat ni la nacionalitat de l’home arrestat per aquests dos incendis de diumenge al vespre. Per sort, les flames que presumptament va provocar el detingut van poder ser sufocades ràpidament pels efectius dels Bombers de la Generalitat que ja estaven desplegats a la zona. La investigació d’aquests dos nous incendis es fa també amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tortosa

Investigació per aclarir el primer incendi

Els agents rurals també mantenen oberta una investigació per aclarir què va provocar l’incendi que es va originar de matinada a la zona de Bítem, al mateix terme municipal de Tortosa. L’avís per l’incendi es va rebre uns vint minuts després de la mitjanit, i es creu que va ser per la represa d’una crema de restes que no es va apagar bé. Ara mateix no sembla que l’home detingut hagués participat en l’inici d’aquest primer incendi, però els agents rurals encara no han conclòs la investigació, i com sempre, mai es tanca cap línia.

Les flames de l’incendi de Bítem van obligar a desplegar a la zona un important contingent de Bombers de la Generalitat, també amb mitjans aeris, i a desallotjar deu persones que vivien en masos disseminats de la zona, al coll de l'Alba. Durant la tarda de diumenge es van poder controlar les flames, i va ser llavors quan es van originar els dos nous incendis, que els agents rurals creuen que van ser intencionats. En total, l’incendi de Tortosa ha calcinat, segons les dades dels agents rurals, 26 hectàrees, sobretot de terreny forestal. Es creu que l'home detingut, aprofitant el mimetisme del primer incendi, va provocar el segon. La investigació haurà d'avançar, i caldrà veure si la policia local de Tortosa pot reunir prou indicis contra el detingut per tal que el jutge es cregui la investigació.