Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a Barcelona un menor d'edat que creuen que va entrar als servidors de la policia catalana i que va filtrar, en un grup de Telegram, dades personals i crítiques d'agents del cos i d'investigacions en marxa. En un primer moment es va poder reduir l'impacte de les filtracions, que es van fer des d'un grup de Telegram que va ser esborrat, però el suposat autor de les filtracions va obrir un altre canal i allà va difondre més arxius.

Entre els documents que es van filtrar hi havia documentació sobre serveis dels Mossos d'Esquadra a la zona de Girona, amb noms de persones detingudes o amb ordres de detenir, i també seguiments policials. Entre els documents que es van publicar en aquest canal de Telegram també hi havia quadrants de treball de la presó de Figueres amb noms, números d'identificació personal i també informació personal, com números de telèfon. 

Un mes d'investigació

La investigació feta per la Unitat de Cibercrim dels Mossos d'Esquadra, de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) ha permès identificar i detenir l'autor de l'exfiltració, sostracció i posterior publicació al ciberespai i ha durat gairebé un mes. Tot i que la detenció s'ha fet a Barcelona, la policia catalana, com sembla habitual, ha evitat donar detalls de la persona detinguda, ni l'edat, ni la nacionalitat ni s'han pogut aclarir què va motivar l'arrestat a accedir a la informació i després publicar-la a Telegram, asseguren, pel secret de sumari.

Hacker que venia altres informacions

Des del seu grup de Telegram, si bé sí que posava a la venda productes robats -targetes de crèdit amb fons o accessos a plataformes digitals- però la informació dels Mossos d'Esquadra la filtrava de manera gratuïta. Els investigadors dels Mossos, especialitzats en aquests tipus de filtracions i extorsions, van arribar a tenir contacte amb l'autor, suposat, però es desconeix si va demanar res a canvi de deixar de filtrar documentació i com els Mossos han arribat físicament a ell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!