Les plataformes Tanquem els CIE, Irídia i PAHC Bages han denunciat que un intern del CIE de la Zona Franca va ser agredit el passat 3 de febrer per part de quatre agents del Cos Nacional de Policia. Els fets es van produir, segons l'escrit adreçat al Jutjat de Guàrdia, quan els agents van tancar dos interns en una habitació. A un el van empènyer contra la paret i el van deixar marxar, mentre que l'altre el van immobilitzar, bufetejar i colpejar amb cops de coça als braços i cames. L'agressió va tenir lloc després que un funcionari hagués agafat pel coll a un intern al pati i els seus companys li retraguessin els fets dos dies abans.

Està previst que el jove agredit sigui deportat demà i per això les plataformes denunciants han exigit que se suspengui aquest procés perquè pugui declarar. Per la seva banda, el CNP ha negat els fets i han atribuït la denúncia a l'intent d'aturar l'expulsió.

Fonts de la policia espanyola han restat veracitat als fets relatats en la denúncia perquè el servei mèdic aliè al cos que està al CIE les 24 hores —la Creu Roja— no va rebre cap visita dels interns agredits. A més, davant de qualsevol indici té l'obligació de traslladar-ho al jutjat de guàrdia, segons afegeixen.

Des del CNP també detallen que hi ha un jutjat de vigilància i un servei jurídic permanent i tampoc han rebut cap constància dels fets, tot i que s'haurien produït fa uns deu dies. Per últim, assenyalen que el centre disposa de moltes càmeres i encara que l'agressió hagués tingut lloc en un punt cec es podria haver seguit el recorregut dels agents i els interns.

Les plataformes denunciants, mentrestant, han exigit que s'obri una investigació i que se suspengui la deportació de l'intern presumptament agredit per investigar els agents responsables i perquè els fets "no quedin impunes".

Segons consta a la denúncia, el jove agredit va passar un reconeixement mèdic —tot i que assegura que la Creu Roja no li va donar cap informe d'assistència mèdica— i els agents haurien anat a la seva habitació de matinada per disculpar-se i demanar-li que no presentés denúncia. També, afirma que ha patit danys físics —amb dolors per les empentes i cops al turmell— i psíquics —amb símptomes d'angoixa i estat d'ànim alterat—.