Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 26 anys com a presumpte autor del robatori de 12 bobines de títols de transport verges, en diferents estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els responsables d’FGC van notificar aquesta sostracció comesa entre els mesos de gener i maig de 2019. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) calcula el perjudici econòmic en més de 400.000 euros.

Després d'una investigació conjunta, els Mossos i FGC han determinat que l’autor dels fets era un treballador d’una empresa de neteja que treballava a les instal·lacions dels ferrocarrils i ho aprofitava per entrar als magatzems on es trobaven guardades les bobines i les sostreia quan no hi havia ningú. En total, l'home va cometre nou robatoris i en tres dels fets es va emportar dues bobines, en la resta només una.

Les bobines tenen una gran demanda en el mercat negre, ja que proporcionen el suport original que permet clonar les targetes de transport: majoritàriament T-10, que tenen un preu de 10,20 euros o T50/30 que tenen un preu de 43,50 euros. Cadascuna de les bobines conté 1.950 títols verges, és a dir, un suport amb totes les mesures de seguretat incloses i al que caldria només gravar la banda magnètica i imprimir a sobre del suport el tipus de títol que és.