Les cinc delegades sindicals que estaven tancades des d'aquest dimecres a la tarda a la Conselleria d'Educació han abandonat la tancada després del compromís de la Generalitat de convocar un comitè extraordinari el 4 d'abril en què es recolliran totes les seves demandes d'ordre del dia. Les representants d'UGT i USTEC portaven des de les 14:00 hores de dimecres a la seu de la conselleria per exigir "negociacions reals" per millorar les condicions laborals dels docents, del Personal d'Atenció Educativa (PAE) i del Personal d'Administració i Serveis (PAS). Es van tancar després d'una mesa tècnica entre la conselleria i els representants de la plantilla on van considerar que no es van atendre les seves reclamacions de millora de les condicions laborals dels docents i del personal d'administració i d'atenció educativa. 

La fi de la protesta ha arribat després de la reunió amb la subdirectora general de Polítiques de Personal d'Administració i Serveis i de Prevenció de Riscos Laborals, Sílvia Casas. Finalment, han acordat la celebració d'una reunió extraordinària del Comitè Intercentres per al pròxim 4 d'abril amb una proposta d'ordre del dia concreta. 

Les demandes dels sindicats

Entre les principals demandes dels sindicats destaquen dues: sobre les escoles rurals i Zers. Els sindicats són contraris al pla pilot que va aprovar el departament i que suposa, indiquen, contractar personal Tècnic Especialista en Educació Infantil (TEEI) de categoria C per realitzar funcions d'educador de llar d'infants, que correspon a educadors de categoria B. Els sindicats demanen que es regularitzi a aquesta categoria la situació dels TEEI contractats. Precisament, els sindicats demanen el reconeixement i canvi de categoria professional. A més, reclamen que es fixi una data per a la taula per treballar el reconeixement de categoria de tot el personal laboral de la Conselleria d'Educació. Un altre dels punts que volen que s'inclogui a l'ordre del dia és l'equiparació del calendari de les escoles d'educació infantil de primer cicle de la Generalitat a la resta de centres educatius públics de la Conselleria d'Educació.

També reclamen el reconeixement del mes de juliol com a període de formació per a tot el personal laboral dels centres, una mesura que des d'USTEC assenyalen que no suposaria cap despesa per al Departament. "Al personal d'atenció educativa el fan anar fins al 15 de juliol a l'escola quan és personal d'atenció a l'alumnat i al juliol no hi ha alumnat, per tant, és absurd, els fan anar a escombrar classes, ordenar... ", denuncia la seva portaveu, Iolanda Segura. I la calendarització per passar de les jornades d'un terç a mitja jornada durant l'inici del tercer trimestre del curs 23-24 són altres dels punts de l'ordre del dia a tractar. 

Malgrat l'aixecament de la tancada, els representants d'USTEC han alertat que si no s'atenen les seves reclamacions hi haurà més mobilitzacions.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!