Familiars de víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings del 2015 han modificat la seva querella col·lectiva davant un tribunal nord-americà per incloure entre els demandats el grup Lufthansa, matriu d'aquesta aerolínia de baix cost, i elevar la quantia de les compensacions que demanaven, segons han informat aquest dilluns mitjans alemanys. Segons l'emissora de ràdio pública regional WDR, que cita Elmar Giemulla, advocat dels familiars d'algunes de les 150 víctimes del sinistre, entre ells 47 espanyols i 72 alemanys, la denúncia s'hauria canviat a finals del 2018.

Originalment, la querella es dirigia només contra l'escola de pilots de l'aerolínia alemanya Lufthansa a Arizona (EUA) i l'Airline training Center Arizona (ATCA), l'escola on va obtenir el seu títol Andreas Lubitz, el copilot que va estavellar a propòsit l'avió de Germanwings amb destinació Düsseldorf (Alemanya).

A més, els demandants exigeixen 30.000 euros més per damnificat sobre els 10.000 euros que la companyia aèria assegura que ja ha pagat a cada familiar directe. També exigeixen 25.000 euros més dels que ja han rebut per cada víctima mortal, el que s'anomena la compensació heretable.

La investigació del cas va concloure que Lubitz va patir una depressió greu durant la seva formació en aquest centre nord-americà i només va poder acabar els seus estudis i rebre la seva llicència de pilot després d'un permís extraordinari de l'escola, com va establir la investigació posterior. Segons es va revelar després de la tragèdia, Lubitz havia passat en els anys anteriors per unes 40 consultes mèdiques per diversos trastorns psíquics, tenia tendències suïcides i estava el dia de la catàstrofe de baixa mèdica, cosa que havia ocultat als seus superiors.

La querella es va interposar el 2016 davant un tribunal d'Arizona a la recerca de les compensacions que preveu la legislació nord-americana, més generoses que les prescrites per l'alemanya. La denúncia va ser rebutjada en un primer moment i el tribunal va suggerir als demandants que acudissin a la justícia alemanya, però, quan aquesta va rebutjar el cas, el jutge nord-americà el va reprendre.