El Papa Francesc ha nomenat 13 nous cardenals, 10 dels quals són menors de 80 anys i, per tant, podrien participar en el futur cónclave per triar el nou cap de l'església catòlica. Un d'ells, és català. Es tracta de Cristóbal López Romero, que tot i haver nascut a Andalusia va venir a viure de petit a Catalunya amb la seva família i va formar-se al Seminari Salesià de Badalona i va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquests moments Cristóbal López Romero exercia com a arquebisbe de la diòcesi de Rabat.

Va començar a treballar com a capellà amb grups marginals a La Verneda. El 1984 va desplaçar-se al Paraguay, on va estar-se fins el 2003. En aquell any va ser enviat al Marroc, on va passar-se vuit anys a Kenitra. Més endavant va treballar a Bolivia i el 2014 va retornar a Espanya (va ser el responsable de les comunitats salesianes de Catalunya). El desembre de 2017 va ser nomenat arquebisbe de Rabat, des d'on va apostar pel diàleg interreligiós, i va defensar el dret de la gent a emigrar.

Amb aquests 13 nous nomenaments, el nombre de cardenals s'eleva a 228, dels quals 128 són electors (menors de 80 anys). Ells són els qui podrien escollir el nou Papa.