S'ha detectat un nou error de seguretat en una aplicació per a fer videotrucades, en aquest cas Zoom. El cas és que el portal de ciberseguretat Cyble, a principis d'aquest mes d'abril, va detectar que més de mig milió de comptes de Zoom, amb les seves dades personals corresponents, estaven sent venudes a fòrums de hackers i a la deep web.

Aquesta informació va aparèixer per primer cop al portal BleepingComputer i segons s'explica, els comptes que es troben a la venda provenen de robatoris que s'han anat fent a Zoom al llarg dels últims anys. Tot i que aquests robatoris es fessin fa temps, els comptes que es troben a la venda són els que encara tenen vigència, és a dir, aquells que encara es continuen fent servir.

Aquests comptes es venen per una xifra que volta els 0,2 cèntims i contenen el nom, el correu o la contrasenya entre d'altres informacions, a més, entre les dades robades també s'hi han trobat dades bancàries o comptes de diverses universitats i altres entitats educatives.

En declaracions a BleepingComputer, Zoom ha assegurat que ja han contractat els serveis de "diverses empreses d'intel·ligència" per tal de trobar els comptes robats i així ajudar els usuaris afectats a restablir les seves contrasenyes i evitar mals majors.

Contrasenyes vàlides

D'aquests comptes posat a al venda als fòrums de pirates informàtics, hi ha alguns que encara tenen una contrasenya vigent. Així ho ha comprovat BleepingComputer, contactant amb els usuaris dels més de mig milió de comptes que Cyble va poder comprar i, efectivament, molts d'ells encara tenien la mateixa contrasenya. 

Es per això que també es recomana canviar la contrasenya  perquè desactiva automàticament el risc de poder patir un pirateig. Però el canvi de contrasenya no ha de ser només de Zoom, sinó de totes aquelles xarxes socials i serveis a Internet que tinguin la mateixa contrasenya, ja que en cas que algú tingui les teves dades, també podria intentar entrar a altres serveis que l'usuari té contractats.