El coronavirus també fa treure la cara més solidària de la societat. Un grup de restauradors i persones vinculades al món de la gastronomia han creat la iniciativa 'Food For Good Bcn' amb l'objectiu de cuinar i distribuir menús a les persones més desfavorides a Barcelona, la majoria de les quals no té llar.

L'objectiu és arribar als mil menús diaris col·laborant amb diferents entitats com la Fundació Arrels, la Fundació Lluís Companys, la Comunitat Sant'Egidio,  l'Associació Baluard o el col·lectiu Metzineres, entre d'altres. Un dels seus responsables, Víctor Echeverria, destaca que "48 hores abans de reunir-nos amb prou feines ens coneixíem els uns als altres però hem sumat esforços per tirar endavant aquesta iniciativa solidària, ara mateix molt necessària"

Tal com indica Echeverria "aquí no es tracta de cuinar el que arriba sinó que mirem molt bé que els plats segueixin una dieta equilibrada i sana i tinguin tots els nutrients necessaris". Per això han elaborat un protocol estricte d'actuació. Des de que arriba el menjar que porten particulars, empreses o restaurants fins que se serveixen.

Per cada producte s'obre una fitxa amb tota la informació: la data de caducitat, el seu origen i la quantitat donada. Posteriorment se sotmet a un control del producte i es desinfecta tot abans de començar la seva elaboració. Cada plat es mira que aporti els nutrients que el cos necessita: vitamines, aigua, proteïnes, carbohidrats, etc.

menus food for good bcn

També es tenen en compte les al·lèrgies dels consumidors finals o aquells productes que, segons la seva cultura, no menjaran amb l'ONG Nutrició Sense Fronteres. Es controla amb els distribuïdors les quantitats necessàries, es registra l'entrada i sortida dels plats amb un procés d'etiquetatge i packaging sostenible dels envasos i finalment es fa un inventari.

'Food For Good Bcn' també fa una crida a tots aquells que vulguin col·laborar a la cuina, oferint més producte o amb "més mans per cobrir les necessitats més bàsiques com és alimentar-se" a través del correu: [email protected].

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat