La conselleria d’Educació té previst que el curs vinent els alumnes no estiguin tots alhora als centres educatius, per la qual cosa caldrà combinar l’educació presencial i a distància. Això obligarà a replantejar l’organització dels centres educatius i dels currículums, i a contractar més professorat, segons va explicar el conseller, Josep Bargalló, als sindicats en una reunió aquest dimecres.

La Intersindical-CSC ha explicat que Bargalló va plantejar durant la reunió tres reptes: la preinscripció; l’obertura parcial dels centres a partir de la fase 2 per a tutories personalitzades i preparació de la Selectivitat; i el plantejament del curs vinent.

En relació al curs vinent, el conseller va explicar, segons aquest sindicat, que “segur que en tot el curs no es tornaran a veure les aules amb el mateix nombre d’alumnes que hi ha ara” i que els professionals de més de 60 anys, les embarassades, diabètics o amb malalties respiratòries cardiovasculars “no podran tenir contacte directe amb l’alumnat fins que no hi hagi una vacuna”. Aquesta part del professorat no tindrà la baixa, serà part de la plantilla del centre, però sense contacte directe amb l’alumnat, farà treball telemàtic.

Per tant, el currículum s’haurà de preparar tenint en compte que la docència serà híbrida, presencial i telemàtic.

Caldrà evitar aglomeracions a les portes dels centres i replantejar els centres. Fins i tot es planteja el tancament de centres de territoris concrets si hi ha un rebrot important.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat