L'empresària alemanya Corinna Larsen va fer un ultimàtum a Joan Carles I en el qual el va amenaçar de destapar informació delicada que afectés el "cor de la Casa Reial, les seves finances i les seves connexions íntimes amb el CNI".

L'ex de l'emèrit va enviar una tercera carta al cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, a la qual ha tingut accés en exclusiva El Mundo, el 23 d'abril de 2019. El text és una resposta a la missiva que la mà dreta de Felip VI li havia enviat el 21 de març en la qual advertia que emprendria accions judicials si "involucrava" el Rei en les operacions a Suïssa del seu pare, de les quals va assegurar que no tenia "cap coneixement, participació ni responsabilitat".

Des de la Casa del Rei, en una contundent carta, es va rebutjar qualsevol implicació de Felip VI i en va informar les "autoritats competents".

"Sembla que no han entès la serietat dels afers abordats i el seu possible impacte a la Casa Reial", era un dels missatges enviats a la tercera carta de l'examiga íntima de Joan Carles. "La primera resposta va ser que el rei emèrit truqués a la nostra clienta, tal com va quedar reflectit a la nostra carta del 18 de març (revelada ahir per aquest diari i en la qual Corinna detallava el que havia passat en la reunió secreta que va mantenir amb Joan Carles en la seva residència de Londres, en la qual va exigir al monarca que Felip VI s'impliqués personalment a resoldre els seus problemes legals)".

"La nostra clienta estava desitjant veure's amb el rei emèrit de bona fe i va considerar (la seva visita a Londres) un prometedor primer pas". No en va, Corinna va voler deixar clar que els afers que havia plantejat "no afecten només" Joan Carles, sinó que apunten directament "al cor de la Casa Reial, les seves finances i les seves íntimes connexions amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI)".

Corinna va advertir de destapar informació

L'advertiment de Corinna no es va quedar aquí. Va afegir que estava disposada a "col·laborar amb la Fiscalia en qualsevol investigació sobre altres estructures" financeres offshore vinculades amb la Família Reial espanyola. Així mateix, va avançar que testificaria a favor del comissari vinculat a les clavegueres de l'Estat José Manuel Villarejo, a la presó acusat de liderar una organització criminal, en el judici pendent contra l'exdirector dels serveis secrets espanyols.

L'examant de Joan Carles va recalcar de nou "les potencials conseqüències nocives" que, per a la Casa Reial, podria tenir el "mal maneig" de la informació apuntada per ella en referència a les operacions del rei emèrit a Suïssa. Va afegir que no tenia "res a témer a la veritat" d'aquestes operacions i que es mostrava disposada que s'investiguessin a fons per la justícia suïssa.

Després d'enviar aquest seguit d'advertiments, va tornar a allargar la mà a la Casa del Rei per intentar arribar a un acord. Va insistir que "no buscava fer mal a la Casa Reial o amenaçar per forçar una negociació". "Al contrari, la nostra clienta considera que els seus interessos i els de la Casa Reial han d'estar alineats en aquests afers per resoldre'ls de forma ràpida, discreta i amigable".

A més, Larsen va intentar que la Zarzuela el posés en contacte amb l'advocada general d'Estat, Consuelo Castro Rey, en pensar que ostentava la representació legal de la Corona. També va revelar que volia posar-se en comunicació amb el fiscal general de l'Estat i ministre de Justícia per "assegurar-se que la Casa Reial estava degudament informada i efectivament representada".