La Clínica Universidad de Navarra, de l'Opus Dei, ha apuntat que l'homosexualitat i la promiscuïtat són una de les causes que provoquen la gastroenteritis. Aquestes conclusions apareixen en un informe sobre la gastroenteritis aguda inclòs en les guies d'actuació d'urgències d'aquest centre, amb seus a Madrid i Pamplona.

El document, segons avança el diari Público, detalla una sèrie de “dades epidemiològiques que, a vegades, resulten essencials per a orientar l'etiologia”. Entre aquests aspectes figura l'hàbit sexual, incidint especialment en la "promiscuïtat/homosexualitat del pacient per determinar possibles casos de “proctitis i infeccions per shigel·la, salmonel·la, vibrió dels esputs o gonorrea".

La inclusió de l'homosexualitat en aquest informe no és sorprenent, ja que la ideologia de la Clínica Universidad de Navarra haurà si més no influït a determinar aquesta causa. Segons consta en el codi ètic del centre, “els treballadors de la clínica han d'actuar d'acord amb les normes de l'ètica professional, conforme als ensenyaments morals de l'Església catòlica”.

De la mateixa manera, també apunta que “totes les activitats de la clínica –assistencials, de recerca, etc.– han de respectar rigorosament la vida de les persones des del començament de l'existència en la fecundació, fins a la seva fi en la mort natural, com també els principis de la moral catòlica sobre els aspectes relatius a la sexualitat i procreació humanes”.