Les vacances de Nadal ja són història i el 2023 avança amb normalitat. Si tot va bé, aviat començarem a planejar què farem a les festes de Pasqua — i, fins i tot, a l'estiu. Serà un bon moment per fer una escapadeta a algun lloc que ens faci gràcia, però hi ha qui de vegades no sap què escollir. És per això que alguns mitjans ja han començat a publicar els típics articles que ens ajudaran a trobar la inspiració per saber on viatjar, sempre quan la cartera ens ho permeti. Això de la cartera és important, ja que segurament molts no ens podrem permetre anar a llocs cars i llunyans com el Japó. No patiu, que el mitjà de referència de Nova York ha fet un llistat de 52 destinacions i una d'elles és a Catalunya: aquesta és la ciutat catalana que The New York Times recomana visitar aquest 2023.

Londres (Anglaterra), Morioka (Japó), Monument Valley (EUA), Kilmartin Glen (Escòcia), Auckland (Austràlia)... són alguns dels llocs que precedeixen a Tarragona en la llista que ha publicat aquesta setmana el mitjà nord-americà. Ubicada en la posició número 31, la capital del Tarragonès és la proposta catalana que ens fa The New York Times per tenir "un port marítim artístic i poc conegut, ric en ruïnes romanes ben conservades i tapes delicioses". Per il·lustrar, una imatge de la catedral — tot i que abans n'havien posada una d'errònia, de la província i no pas de la ciutat. Val a dir que és l'única destinació de l'Estat que surt al llistat, per davant de Madrid (posició 44).

Cultura, tradicions i Tàrraco

Més en profunditat, el text assegura que "aquesta ciutat marítima poc coneguda a la Costa Daurada és una alternativa culturalment rica" a Barcelona. En destaca les "pròsperes tradicions catalanes": els castells i la "terrosa" salsa romesco, "sovint acompanyada de peix i verdures a la brasa" i que s'ha de tastar al barri del Serrallo. "Però el que eleva l'experiència de Tarragona és el passat: és un dels assentaments romans més antics de la península Ibèrica", afegeix. Es refereix a les "impressionants" ruïnes de Tàrraco (patrimoni de la humanitat de la Unesco), que "transformen la ciutat en un museu a l'aire lliure". Es tracta d'un "antic teló de fons" que contrasta amb "un port revitalitzat, nous trens ràpids de baix cost i una escena artística contemporània en creixement". "Potser la millor manera d'assaborir-ho és fer un passeig per la Rambla Nova, pasturant tapes pel camí fins a l'encertadament anomenat mirador del Balcó del Mediterrani", conclou.

Hi ha localitats que rebutgen ser a llistes d'aquesta mena, com és el cas de Rupit (Osona) — per tal de frenar la massificació turística. Però no és el cas de Tarragona, amb l'ajuntament fent-se ressò de la notícia mitjançant Twitter. "Destaca els seus elements turístics i gastronòmics i posa èmfasi en la història de la Tàrraco romana", diu la piulada. Així mateix, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha celebrat ser a la llista: "El diari The New York Times publica el seu llistat anual de 52 llocs favorits del planeta per gaudir durant el 2023. Tarragona ha estat una de les ciutats seleccionades destacant els seus atractius tant turístics com gastronòmics".

 

Imatge principal: platja de Becs (Roca Plana) / Ajuntament de Tarragona