Un total de 356 persones han saltat la tanca de Ceuta aquesta matinada cap a les 3.30 hores després que la setmana passada ho fessin prop de 500.

La Creu Roja els ha atès en el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Onze persones han hagut de ser traslladades a l'Hospital Universitari de la ciutat autònoma, segons ha informat el 112.

Al voltant de 700 persones han participat en l'intent de superar en grup per la zona de Finca Roquissar-Sidi Ibrahim de la doble tanca perimetral de 8,2 quilòmetres de longitud que separa la ciutat espanyola del Marroc, on s'ha contingut a aproximadament la meitat del grup. El fet que les tanques no haguessin acabat de reparar-se encara ha facilitat l'entrada d'avui.

Amb els nouvinguts el número d'acollits al CETI de Ceuta s'eleva a 1.402 persones, gairebé el triple de la seva capacitat màxima operativa, fixada a 512 places.

El tàlveg de Finca Roquissar és un punt de "visibilitat reduïda" del perímetre que "complica" la reacció de les Forces de Seguretat espanyola davant d'intents de salt en grup de la tanca fronterera.

El Ministeri de l'Interior estudia utilitzar globus aerostàtics amb càmeres tèrmiques o drons per reduir el temps de resposta i no dependre tant que el Regne alauita alerti de l'acostament d'indocumentats o disposi d'efectius de les seves Forces Auxiliars sobre el terreny.